Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

9 činjenica o seksu koje trebate, ali i želite znati

Kondomi i sex
Foto: Thinkstock
19.07.2015.
u 08:18

I koliko god smatrali da ste pravi Don Juan, Casanova i sexepert, zasigurno ima egzaktnosti koje, kad je o seksu riječ, ipak ne znate.

Kliknuli ste na članak, ali ipak ste pritome zadržali onaj stav: Nema tu ništa što već ne znam?

Ipak, čovjek uči dok je živ. I koliko god smatrali da ste pravi Don Juan, Casanova i sexepert, zasigurno ima egzaktnosti koje, kad je o seksu riječ, ipak ne znate.

Ovo su činjenice koje će učiniti vaš seksulani život zanimljivijim, uzbudljivijim i drukčijim, ali i ono što vjerojatno niste očekivali -  može vas i učiniti zdravijima.

Seks reducira stres

Opravdanje: Nisam za seks, previše sam pod stresom! sada pada u vodu. Istraživanja su pokazala da seks smiruje živce, snižava krvni tlak i smanjuje stres. Ako imate neki važan sastanak ili neki drugi stresni događaj, prepustite se strastima. Osobe koje su imale seksualne odnose prije važnih i stresnih događanja, imale su manju tremu i bolje rezultate u prezentiranju projekata na kojima su radili, pokazalo je istraživanje.

Jača imunološki sustav

Kada ste bolesni, seks vam je zasigurno zadnja stvar na pameti. Ipak, sada kada znate da će orgazam malo "pogurnuti" vaš imunološki sustav, možda će upravo seks postati jedna od metoda kojom ćete se ubuduće češće "liječiti".

Kokosovo ulje kao lubrikant

Lubrikanti nisu "spas" samo za partnere koji se teško uzbuđuju, pomaže i pri doživaljavanju orgazma. Ako imate kokosovo  ulje slobodno ga upotrijebite u tu svrhu. Prirodno je, dugo traje i ima antigljivična svojstva. Tko bi rekao?

Sperma ima malo kalorija

Za sve one koji su se ikada zapitali i ovo čudno pitanje, eto odgovora: 36 kalorija u količini koja stane u jušnu žlicu.

Bolji seks je nakon treninga

Ne, niste preumorni za još fizičke aktivnosti nakon treninga. Povećan je protok krvi kroz genitalne organe pa je i sam seks nakon treninga pretežno eksplozivan i zbog visoke razine testosterona.

I muškarci glume orgazam

Gotovo 31 posto muškaraca glumi orgazam, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo Time Out New York.

Najbolji seks rezerviran za zaljubljene

Ako ste zaljubljeni jedno u drugo i volite se, seks će biti eksplozivniji i puno intenzivniji nego da ste se samo "dohvatili s nekim".

Kondomi ne smanjuju užitak

Istina je. Kada vam idući put muškarac prigovori ako zatražite od njega da stavi kondom, sada imate asa u rukavu. Istraživanje je pokazalo da korištenje kondoma ne smanjuje užitak tijekom seksa. Zapravo, zbog brojnih inovacija kondomi danas mogu i povećati užitak tijekom seksualnog odnosa. Više nema razloga da ON kaže: Ne želim kondom!

Seks može izregulirati mjesečnice

Neredoviti ciklusi mogu postati prošlost i uz pomoć seksa. Žene koje imaju seksualne odnose barem jednom tjedno imaju redovitije cikluse, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištima Stanford i Columbia.

>>Seks će uskoro 'služiti' samo za užitak?

Komentara 3

Avatar Babaluji x
Babaluji x
11:41 19.07.2015.

tako je ništa bez dobroga seksa ;)))

DU
Deleted user
15:31 19.07.2015.

Tako je... i unatoč strašnoj vrućini, ženica i ja se pomazimo.. ;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije