Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo iz Srbije

Beograđanka otkrila što joj se dogodilo u Zagrebu, Rijeci i Rovinju kada je naručila "kafu"

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
01.06.2019.
u 07:00

Što će se dogoditi ako dođete u Hrvatsku i pričate srpski? Ovo je moje osobno iskustvo i molim vas da tako to i doživite, počinje priču korisnica Quore Slađana Vićentijević.

Bila sam u Hrvatskoj nekoliko puta otkad smo odvojene države. Srpski mi je materinji jezik, dolazim iz središnje Srbije i imam beogradski naglasak. Teško mi se prebacivati sa srpskog na ostale jezike i naglaske s teritorija bivše Jugoslavije - kaže Slađana.

Nastavlja priču:

- U Zagrebu sam sjela u kafić, naručila kavu (tj. kafu) malo fotografirala centar grada, natankala benzin na pumpi i pričala s Hrvatima na svim navedenim mjestima.

Ništa se neugodno nije dogodilo.

 

U Puli isto kao u Zagrebu. Ništa se neugodno nije dogodilo. 

U Rovinju, gradu u kojemu sam imala najbolja od mnogih lijepih iskustava u Hrvatskoj, poželjela sam sladoled s okusom kave tj. kafe. Zamolila sam konobara sladoled od kafe i on mi je na to rekao: "Ako je kafa, sladoled je na moj račun!"

U Rijeci je bilo sve isto kao u Zagrebu i Puli.

U Dubrovniku sam razgovarala sa zaista puno ljudi i nije bilo nikakvih posebnih reakcija osim prodavača u pekari kojemu je, kako nam je rekao, bilo drago popričati sa mnom i mojom sestričnom jer smo iz Srbije. Malo smo popričali i ocijenila bih to kao ugodno iskustvo. 

Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije:

 

Komentara 220

SI
sidzim
07:21 21.12.2018.

Internet gori! "Beograđanka Slađana naručila kafu u Zagrebu i ništa joj se nije dogodilo"!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
06:44 21.12.2018.

Da si na portalu V L. tražila " kafu " dobila bi godišnju preplatu gratis 😂

Bob Štob
07:15 21.12.2018.

Strašno, nadam se da se oporavila od šoka, zamisli ti, naručila kafu i nitko je nije ubio, užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije