Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Banane vam često istrule? To možete spriječiti ovim jednostavnim trikom

Shutterstock
16.06.2020.
u 07:00

Uz nekoliko jednostavnih savjeta spriječit ćete da banane poprime smeđu boju kore i da počnu truliti.

Prezrele banane možete koristiti na razne načine, ali mnogi ih izbjegavaju jesti sirove kada gotovo cijela kora postane smeđa. Ako ste i vi među njima, možete se koristiti ovim trikovima kako bi vam banane ostale što duže svježe. 

Kako prenosi MSN, banane ispuštaju plin etilen koji ubrzava proces truljenja. Zamotavanje u plastičnu foliju usporit će proces. Osim toga, možete kupiti vješalicu za banane i objesiti ih. To će spriječiti da se zgnječe, a uz to 'kruženje' kisika oko banana spriječit će ispuštanje plina etilena.

Ako želite da dulje traju trebali biste držati banane dalje od drugog voća kao što su jabuke, avokado, kruške i rajčica. Kada je svo voće zajedno na hrpi, jednostavno brže truli. 

Riješite se dosadnih napasti na prirodan način:

Kada počnu truliti, njihovu svježinu možete održati tako da ih pospremite u hladnjak. Zahvaljujući niskoj temperaturi, iznutra neće ni najmanje istruliti.

Još jedan trik koji odlično djeluje je špricanje banana sokom od agruma - kiselina iz limuna, limete ili naranče usporit će truljenje.

Komentara 3

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
07:40 16.06.2020.

Banane neće istruniti ako ih kupiš onoliko koliko ćeš ih u kratkom roku smazati. Nemoj biti pohlepan pa kupiti 5 kg banana zato što su na akciji već kupi za taj dan onoliko koliko će se pojesti. Točka.

ST
strelabožja
07:32 16.06.2020.

Ovak nekaj glupoga već dugo nisam videl: "...ispuštaju plin etilen?!" Osim vješalica za banane treba izmisliti vješalice za ovakove novinare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije