Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupujte planski

Savjeti za pametnu kupnju s kojima će vam manje novca 'iscuriti'

Shutterstock
22.06.2023.
u 07:00

Većina trgovina po poštanskim sandučićima ostavlja svoje oglase, a često se i na mobitel može preuzeti aplikacija supermarketa sa obavijestima o nadolazećim rasprodajama

Već neko vrijeme rastu gotovo svi troškovi života, uključujući troškove za namirnice, što većina ljudi ipak najviše osjeti pa, ako prije i niste, sada je pravo vrijeme za početi dobro promišljati kupnje. Ako tražite pametne načine da pri sljedećem odlasku u trgovinu uštedite nešto novca, stručnjaci savjetuju da odbacite ove navike kupovanja namirnica koje vas previše koštaju.  1. Idete u trgovinu gladni: Miris svježe pečenog kruha, pekarski proizvodi i slastice koje izgledaju predobro da bi ih propustili uzeti i grickalice dovesti će vas u iskušenje da skrenete sa svog popisa. Da to izbjegnete, idući put kad budete išli kupovati namirnice učinite to punog želuca; lakše ćete ući, uzeti samo ono što vam treba i izaći.

2. Zaboravljate sastaviti popis/plan kupnje: Prije nego uopće izađete iz kuće, potreban vam je plan. Bez njega će odlazak u trgovinu biti neorganiziran, kaotičan i naravno skuplji. Odvojite zato nekoliko minuta da unaprijed isplanirate svoje obroke i imajući ih na umu sastavite svoj popis namirnica. Isto tako, obroke možete svjesno temeljiti na pristupačnijim namirnicama kao što su tjestenina, grah, riža i povrće; a ako preskočite ovaj ključni korak, završit ćete s hrpom hrane koja vam dobro izgleda ali koju baš i ne možete iskoristiti u pripremi jela.

3. Kupujete zvučne skupe brendova, a dostupni su i jeftiniji trgovački: Mnogi supermarketi imaju vlastitu marku robe kojoj je cijena obično cijena znatno niža. Zato umjesto da posežete za zvučnim brendovima, isprobajte marku koju nudi trgovina; i vjerojatno ćete uvidjeti da su manje više iste kvalitete i da ni ne možete primijetiti razliku - a vaš novčanik može.

4. Ignorirate letke s tjednim popustima: Većina trgovina mješovitom robom po poštanskim sandučićima ostavlja svoje oglase, a često se i na mobitel može preuzeti aplikacija supermarketa sa obavijestima o nadolazećim rasprodajama. Iskoristite ih u svoju korist kada planirate obroke i sastavljate popis namirnica. Obično se prvi rasprodaju sezonski proizvodi, no možete na svemu uštedjeti ako popis sastavljate oko onoga što je trenutno sniženo.

5. Ne uzimate u obzir što već imate: Prije nego izađete iz kuće provjerite što vam se točno nalazi u zamrzivaču i smočnici; imate li krumpira li vrećicu smrznutog povrća koje možete koristiti? Možete li odmrznuti neki komad mesa? Svoje obroke planirajte oko hrane koju već imate i nemojte na kraju kupiti stvari koje ne trebate, piše portal Real Simple.

Ovih 14 namirnica možete sigurno jesti nakon isteka roka trajanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije