Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nema veze, neće propasti'

Djevojka preko Facebooka kupila 4 stolice pa shvatila odakle su: 'Ukradene su u McDonald'su!

McDonald's
16.06.2023.
u 13:30

Tip koji mi ih je prodao je odmah nakon toga uklonio svoju Facebook stranicu, što je bila svojevrsna 'crvena zastava', ispričala je u svojoj objavi.

Britanka Marlie Tressler ispričala je na svom TikToku kako je prije nekoliko godina preko Facebooka kupila 'preslatke blagovaonske stolice', da bi se pune tri godine kasnije šokirala kada je doznala odakle su. Tressler je naime surfajući internetom slučajno naišla na video snimljen u McDonald'su, a tamo je ugledala goste koji su u svojim hamburgerima uživali sjedeći na poznatim joj komadima namještaja... Odmah je, kaže, shvatila da su stolice koje je kupila vjerojatno ukradene iz lanca restorana brze hrane, a ona ih je prodavaču s Marketplacea platila 100-tinjak eura po stolici, ukupno oko 400 eura.

"Prije tri godine sam kupila ove stolice na Facebook Market Placeu, a tip koji mi ih je prodao je odmah nakon toga uklonio svoju Facebook stranicu, što je bila svojevrsna crvena zastava", napisala je u svojoj objavi. “Ipak, bile su mi slatke i nisam posumnjala u priču da su njegove pa sam ih kupila; a sinoć sam vidjela ovaj video iz McDonald'sa...", priča Tiktokerica i pokazuje snimku restorana na kojoj se vide identični stolci. “Očito su tu ukradeni”, dodala je.

@martressler love you @McDonald’s your interior designer slayed 🫡 #facebookmarketplace #fail #mcdonaldssecrets ♬ original sound - mar

"McDonald's ispričavam se, sigurno su vam jako nedostajale; ne tražite dalje, kod mene doma su", našalila se. "Drago mi je što nisam jedina; ja naime imam stolice za terasu iz Starbucksa!", napisala je jedna korisnica u komentarima. "Djevojko, zadrži ih. Siguran sam da McDonald's ima ekstra budžet za takve situacije i neplanirane troškove i da neće propasti zbog nekoliko stolica., a i platila si ih, zar ne?", dodao je korisnik.

Inače, Tressler nije prva koja je prevarena na Facebook Marketplaceu, a prevaranti stalno dolaze na nove ideje za brzu zaradu. Jedna se žena tako na toj platformi dogovorila s preprodavačem ulaznica za koncert Taylor Swift, a dobila je nevažeće karte napravljene u kućnoj izradi. Zbog takvih priča kojih nije malo, iz Facebooka upozoravaju korisnike da previše ne riskiraju s kupnjama preko Marketplacea, a kupcima i prodavačima savjetuju: 

  • Kada kupujete ili prodajete na Facebook Marketplaceu,.uvijek se najbolje osobno naći sa kupcem/prodavačem.
  • Dogovorite se na nekom javnom i dobro osvijetljenom mjestu.
  • Izbjegavajte linkove za plaćanje i držite se načina plaćanja koje stranica podržava.
  • Većina prodavača, kako bi znali da neće biti prevareni, inzistira na im kupci kada se nađu plate u gotovini. Zato dobro provjerite s kim se dogovarate i kakve ocjene i recenzije prodavač ima.
  • Dobro proučite račun te osobe jer iz njega možete mnogo doznati, a posebnu pažnju obratite na datum kreiranja računa;: većina ljudi ima račune otvorene u 2005.og i u narednih nekoliko godina. Ako je račun prodavača kreiran nedavno (u proteklih nekoliko tjedana ili mjeseci), pristupite s oprezom jer bi to moglo biti znak da je otvoren samo za prevare, prenosi The Sun.

Zahvaljujući Facebook grupi ovaj fotograf uspio je pronaći baku koja prosi u centru Zagreba i vratio joj je osmijeh na lice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije