Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neverbalna komunikacija

4 nesvjesne geste kojima odbijate ljude od sebe

Prekrižene ruke, neverbalna komunikacija
Foto: Shutterstock
04.09.2014.
u 14:20

Odajete li dojam osobe kojoj se može vjerovati ovisi o tome koje signale šalje vaše tijelo

Zasigurno ste već čuli za pojam neverbalne komunikacije i znate da dojam koji ostavljate ovisi, osim o onome što pričate i kako ste odjeveni (jeste li se svježe istuširali, primjerice, ili vam je kosa masna i u rezancima) i o nesvjesnim gestama.

Koje su to geste koje radimo, a koje odbijaju ljude od nas jer nas karakteriziraju kao "one kojima ne treba vjerovati" i povećavaju stupanj nepovjerenja otkrio je dr. David DeSteno, profesor psihologije sa Sveučilišta  Northeastern University.

Proveo je istraživanje u kojem su sudionici simulirali situaciju iz uobičajenog radnog dana u nekoj korporaciji, piše Inc.

Polovica je "igrala" licem u lice, a druga polovica putem interneta. Igrači uživo snimani su iz tri različita kuta. 

Iako su obje skupine pokazale istu razinu suradnje, oni iz skupine koja je sudjelovala u istraživanju licem u lice pokazala je veću točnost u predviđanju toga koliko je sugovornik iskren, to jest, koliko su mu iskrene namjere.

Imali su, naime, veću mogućnost u donošenje odluke uključiti signale koje su podsvjesno dobivali od sugovornika. Proučavajući videosnimke, istraživači su došli do četiri geste koje radimo, a odbijaju ljude.

>>U tri sekunde ostavite najbolji mogući prvi dojam

>>Nezadovoljni ste na poslu? Ovo je 5 znakova da je vrijeme za promjene

>>Svaki dan osam sati... Evo na koji način vas posao polako ubija

Komentara 3

TM
trade_mark
16:58 04.09.2014.

moram zapamtiti ovo kako bih što uspješnije držao ljude na sigurnoj distanci... svakim danom me ljudi sve više i više iritiraju. posebno ovi s posla...

NI
nistenormalni
23:13 04.09.2014.

Najbolje iskombiniraj sve 4 i još unesi verbalnu komunikaciju, kao ono odje*** od mene :) Sigurno će upaliti

Avatar pekarr
pekarr
13:00 05.09.2014.

Gdje je ovaj svijet otišao kad i prirodnost moraš sakrit. ono teški ti je neugodnjak ali ne smijes nesvjesno prekriziti noge ili ruke nego se moraš praviti da si super a unutra kuhaš. A još bolje je da bi se raspolozenje automatski trebalo poboljsati radeci ove 4 stvari. daj ,me nemoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije