Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti nutricionistice

4 jednostavna načina da se prestanete prejedati

Jabuka, dijeta
Foto: Thinkstock
1/4
15.10.2018.
u 11:36

Nažalost, navika vođenja dijeta je opasna jer dovodi do nezdravog odnosa prema hrani i stalnog ciklusa gladovanja i prejedanja, što se nepovoljno odražava na zdravlje.

Iako svi katkada pojedemo više nego što nam treba, npr. za Božić, svakodnevno prejedanje “dok vam ne puknu gumbi” nije normalan običaj.

Samokontrola može postati pravi izazov – ne samo zbog navike nego i zbog svih razloga zašto jedemo. Prejedanje je nekad samo način za izbjegavanje obaveza ili savladavanje emocija. Osim toga, jedan od najvećih razloga za prejedanje su dijete. Kad su tijelu uskraćene potrebne kalorije, signali gladi s vremenom postaju sve jači.

Zbog toga ljudi koji vode stroge, restriktivne dijete gladujući na poslu, popodne krenu jesti sve što im je dostupno. Ovo je normalna tjelesna reakcija jer se tijelo boji gladi i teži preživljavanju, pa kad je hrana konačno dostupna, snaga volje oslabi.

Nažalost, navika vođenja dijeta opasna je jer dovodi do nezdravog odnosa prema hrani i stalnog ciklusa gladovanja i prejedanja, što se nepovoljno odražava na zdravlje.

Na sreću, postoje jednostavne taktike koje pomažu da napustimo stol prije no što nam popucaju gumbi.

Koje su to, pročitajte na portalu Kreni zdravo

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije