Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije teško

10 jednostavnih savjeta za sreću! Probajte već danas

ljube se
Shutterstock
08.10.2014.
u 12:54

Pokušajte sat vremena ne pomisliti ili izreći na glas bilo što negativno. To će vam pomoći da identificirate razmišljanja ili tendencije koje vam kvare raspoloženje.

1. Smijte se iskreno

Charles Darwin je među prvima otkrio da izraz lica može utjecati na raspoloženje odražavati ga. Smijte se i vaš mozak će reagirati kreiranjem osjećanja sreće. Tako jednostavno!

2. Isprobajte akupunkturu kod kuće, ali bez primjene iglica

Kad osjetite da ste pod stresom, pritisnite akupunkturnu točku pod nazivom “yintag”, koja se nalazi između obrva, i držite nekoliko sekundi.

3. Ne živcirajte se zbog nereda

Umjesto toga, promatrajte hrpu odjeće u svojoj spavaćoj sobi kao odraz vaše osobnosti.

Određena doza nereda u kući može pružiti više topline i ugodnosti nego savršeno uredan dom.

4. Podijelite ljubav

Izaberite tri osobe iz svog najbližeg okruženja i recite im otvoreno koliko vam mnogo znače. Verbalizacija osjećaja je mnogo snažnije iskustvo od izražavanja emocija ponašanjem, naročito među bliskim osobama.

5. Gledajte komedije

Iako još nije precizno utvrđeno na koji način smijeh štiti srce, poznato je da stres oštećuje zaštitni omotač krvnih žila. Zato, pustite komediju i zgrabite veliku zdjelu kokica.

6. Razmišljajte pozitivno

Pokušajte sat vremena ne pomisliti ili izreći na glas bilo što negativno. To će vam pomoći da identificirate razmišljanja ili tendencije koje vam kvare raspoloženje.

7. Odbacite novčane brige

Ako imate dug, napravite sve da ga vratite. Isplanirajte najučinkovitiji način da sredite financije. Kada vratite kontrolu nad novcem, osjećat ćete se mnogo bolje

8. Nemojte biti materijalist

Svi padamo u zamku vjerovanja da nam ono što posjedujemo osigurava status. Zapravo, to ima obrnuti efekt. Iskustvo pokazuje da ljudi čiji život čine zanimljiva iskustva privlače više pažnje i divljenja od onih koji iskazuju materijalističke stavove i ponašanje.

9. Grlite voljene osobe

U nekim situacijama djela govore više od riječi. Ponekad samo jedan nježni zagrljaj može ukloniti bol i tugu, kao i da pruži osjećaj sigurnosti.

10. Okružite se mirisom zelene jabuke i krastavca

Znanstveno je utvrđeno da ova dva mirisa ublažavaju osjećaj anksioznosti. Kupite kreme za ruke ili lice, kupke, šampone, aranžmane od suhog cvijeća, svijeće...

>>Majka četvero djece umrla od raka i ostavila im pismo sa 20 savjeta za sreću

>>20 savjeta za preuzimanje kontrole nad svojim životom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije