Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NSK

Znanstveni simpozij posvećen Mati Ujeviću

Mate Ujević
\"
25.04.2012.
u 09:26

Skup će pratiti prigodna izložba o radu i djelu Mate Ujevića u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a moći će se razgledati do 8. svibnja

Znanstveni simpozij u povodu 110. obljetnice rođenja i 45. obljetnice smrti hrvatskog leksikografa i književnika Mate Ujevića počinje u četvrtak 26. travnja od 12 sati i traje do subote 28. travnja u Zagrebu u organizaciji: DHK, NSK, Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, HKD-a sv. Jeronima i Instituta Fontes Sapientiae (IFS).

Skup će pratiti prigodna izložba o radu i djelu Mate Ujevića u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a moći će se razgledati do 8. svibnja.  Slijedi predstavljanje knjige Mate Ujevića 'Kršćanski idealizam i društveni angažman. Rasprave, članci i autobiografski spisi'' priređivača Božidara Petrača, objavljena u nakladi Glasa Koncila 2011.  Radni dio simpozija počinje u 14 sati u NSK.  Drugi i treći dan program će se održavati u prostorijama DHK u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije