Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CANNES U MOVIEPLEXU Revija za filmoljupce

Zlatne palme uskoro dolaze u Hrvatsku

29.12.2008.
u 17:38

Iako u Hrvatskoj posljednjih godina ne manjka filmskih festivala ni revija kojekakvih oblika i sadržaja, smotra nazvana Cannes u Movieplexu bez sumnje je dobrodošao prilog “festivalizaciji”.

Odlični uvjeti
U zagrebačkom kinu Movieplex u Centru Kaptol od 6. do 14. siječnja bit će prikazano četrnaest filmova koji su prošloga ljeta predstavljeni u canneskoj konkurenciji i izvan nje.

Riječ je, dakako, o “naslovima o kojima se priča”, a dok većina ostalih ovdašnjih festivala i revija “igra” na činjenicu da nude obilje u kojem imamo prigodu sami “otkriti” nešto posebno, Cannes u Movieplexu nudi koncentrat kvalitete u izboru izbornika jednog od triju najcjenjenija filmska festivala na svijetu.

Pohodeći Movieplex hrvatski će filmofil u puno komfornijim uvjetima nego na licu mjesta – bez nesnosne canneske gužve i bez grozničava pokušaja snalaženja u beskonačnoj ponudi – doživjeti ono najbolje iz Cannesa, a to su filmovi.

Među atraktivnim naslovima ističe se, naravno, dobitnik Zlatne palme za najbolji film, francuska drama “Razred” utemeljena na istinitim događajima opisanima u istoimenoj knjizi o srednjoškolcima suscenarista Francoisa Begaudea koji tumači i jednu od glavnih uloga. Tu je i dobitnik nagrade za režiju, priča o ljubavnom trokutu “Tri majmuna” turskog redatelja Nurija Bilgea Ceylana, koji je ljetos prikazan u Motovunu.

Izdvajaju se još dobitnik nagrade za scenarij “Lornina šutnja” belgijskih filmaša Jean-Pierrea i Luca Dardennea (prikazan u Puli), dobitnik canneske Zlatne kamere “Glad” Britanca Stevea McQueena koji je na dodjeli Europskih filmskih nagrada proglašen europskim otkrićem godine, te izraelski ratni “animirani dokumentarac” “Valcer s Bashirom” Arija Folmana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije