Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Zbog velikog uspjeha HNK nastavlja s opernim koncertima po zagrebačkim kvartovima

Operni solisti zagrebačkog HNK-a nastupiti će na četiri dodatna koncerta a lokacije su Ribnjak, Trešnjevka, Zapruđe i Maksimir
17. svibnja 2020. u 19:39 1 komentara 207 prikaza

Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište zbog velikog uspjeha nastaviti će s projektom "HNK u vašem kvartu". Tako će u kratkim nastupima opernih solista nakon stanovnika pet zagrebačkih kvartova, uživati i stanovnici Zapruđa, Trešnjevke, Maksimira i Ribnjaka.

Posljednji operni koncert u prvom ciklusu koncerata održan je na Trgu Franje Tuđmana a nastupili su prvaci Opere HNK-a sopranistica Tamara Franetović Felbinger i tenor Stjepan Franetović uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Publiku su oduševili izvedbama paradnih arija iz opera (i jedne operete) Verdija, Dvoraka, Puccinija i Tijardovića. Zbog dugog pljeska publike, morali su ponoviti vehementnu izvedbu popularne skladbe Amigos para Siempre. 

Dubravka Vrgoč Dubravka Vrgoč Ova kriza poziva nas na kolektivnu solidarnost i pokazuje nam da teatar nema granica

Intendantica HNK-a Dubravka Vrgoč najavila je i skoro otvaranje kazališnog prostora. A u međuvremenu će operni solisti nastupiti na još četiri koncerta. Tako će 20. svibnja u parku Ribnjak s početkom u 20 sati nastupiti sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto. 

Već 23. ožujka u Parku Stara Trešnjevka nastupaju mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i sopranistica Valentina Fijačko Kobić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. 27. svibnja će u parku Zapruđe nastupiti Tamara Franetović Felbinger i Stjepan Franetović uz klavirsku pratnju Helene Borović. 

Dubravka Vrgoč Intendantica najavljuje uzbudljivu 2020., HNK Zagreb dobit će novu scenu

Na dan grada Zagreba 31. svibnja će u parku Maksimir na maloj pozornici nastupiti mezzosopranistica Sofia Ameli Gojić, sopranistice Tamara Franetović Felbinger i Ivana Lazar, bariiton Siniša Hapač i tenor Stjepan Franetović uzklavirsku pratnju Helene Borović. 

 

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Avatar KimberlyBI87
    KimberlyBI87:

    w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​Ki︆︅︆︅s︆︅​sTo​k​​.​c​​o︆︅​m