Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nostalgija

Zbog Amazonove hit-serije skočila prodaja prastarih Fallout igara

Bethesda
16.04.2024.
u 08:44

Prema nekim podacima, upeterostručio se broj igrača novijih igara poput Fallouta 4 i Fallout 76, dok se prastari prvi nastavci serijala, od kojih prvi datira iz 1997. godine, prodaju u paketu koji je trenutačno među top deset najprodavanijih igara na Steamu

Ni tjedan dana nakon premijere Amazonova serija “Fallout”, nastala po istoimenom serijalu videoigara, postala je globalni hit. Igrali je ranije ili ne, gledatelji su se zaljubili u apsurdan i nasilan satirični prikaz postnuklearne distopije, pri čemu je dramaturgija serije fenomenalno prilagođena dinamici igranja: kako bi kompletirali zadatke, likovi se opetovano vraćaju u najbliže gradiće, zaglavljuju u sporednim misijama, priča svakog junaka djeluje kao potpuno različit pokušaj prelaženja istoga svijeta, a scenografija, rekviziti i kostimi najvjerniji su prikaz onoga na što smo se u igrama naviknuli.

U seriju je dobro upakirana i kritika korporativne kulture i propagiranih zapadnih vrijednosti na kojima igra počiva, kao i kontemplacija o ljudskoj prirodi u trenucima kada nam je ljudskost oduzeta. Žuti čovječuljak s palcem u zraku, maskota beskrupuloznog Vault-Teca, simbol je korporativnog cinizma i šarenog prepakiravanja užasne stvarnosti, a smiješi nam se iz svakoga kuta.

Imajući na umu da će popularnost igre pridonijeti popularnosti nove serije i obrnuto, Amazon je cijelu stvar dobro plasirao, pretplatnicima nudeći i pristup starim igrama iz svijeta Fallouta. Većina od njih ponovno je izrazito tražena, a na digitalnim servisima prigodno se prodaju u bescjenje. Prema nekim podacima, upeterostručio se broj igrača novijih igara poput Fallouta 4 i Fallout 76, dok se prastari prvi nastavci serijala, od kojih prvi datira iz 1997. godine, prodaju u paketu koji je trenutačno među top deset najprodavanijih igara na Steamu.

Ako se prvi put upuštate u svijet Fallouta, za početak bi bilo dobro uzeti Fallout 4, koji se može naći na svim platformama i ima uglavnom pozitivne ocjene. Noviji Fallout 76 igračima je omražen zbog tehnički jako lošeg stanja u kojem je igra lansirana i nedostatka duha originalnog serijala, ali u međuvremenu je prilično ispeglan, pa mu i možete dati šansu ako su vam dragi masivni multiplayeri s mogućnostima gradnje novoga svijeta i susretanja drugih, često toksičnih igrača.

Među starim igrama kultni status ima Fallout New Vegas iz 2010. godine, koja se smatra vrhuncem serijala i još uvijek je lako dostupna, kao i Fallout 2 iz davne 1998., koji je grafički potpuno zastario, ali će vam pričom najbolje dočarati duh originalnog Fallouta.

Masivan svijet ove postnuklearne satire nudi i nešto za ljude nesklone kompleksnim avanturama i role playingu: taktičku klikalicu Fallout Shelter, u kojoj zauzimate ulogu nadzornika nuklearnog skloništa za bogate, a može se igrati na svakom tabletu ili mobitelu. Naravno, sve to možete preskočiti i samo čekati da na Amazon dođe nova sezona hit-serije Fallout, ali vjerujte mi, time ćete mnogo propustiti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije