Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70. izdanje

Zatvorene jubilarne Dubrovačke ljetne igre

70. Dubrovačke ljetne igre - zatvaranje
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/14
26.08.2019.
u 08:16

Održan koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Enrica Dinda i uz Simonea Rubina na udaraljkama.

Završnim koncertom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije ispred crkve sv. Vlaha, uz udaraljkaša Simonea Rubina te pod dirigentskom palicom Enrica Dinda, zatvorene su jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

Uoči zatvaranja u palači Sponza održana je i tradicionalna dodjela nagrade Orlando, koju za najbolja postignuća u dramskom i glazbenom dijelu programa Dubrovačkih ljetnih igara dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija. Prvi put predstavljena je i kategorija Grand Prix za životno djelo koja se dodjeljuje osobama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Ljetnih igara. Ovogodišnja dobitnica Orlanda u kategoriji drame je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Mare u Vojnovićevu Geraniumu.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL


– Kazalište je kolektivna umjetnost i nijedno postignuće i nagrada ne može biti samo moja. Ona je dio ove divne mlade ekipe s kojom sam radila. Ja im zahvaljujem i želim im puno ljeta u Dubrovniku da rade i da se vesele – izjavila je Šarić Kukuljica na dodjeli.


Nagrada za najbolje ostvarenje u glazbenom dijelu programa dodijeljena je pijanistu Aljoši Juriniću i violončelistu Luki Šuliću za koncert u Kneževu dvoru.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Prva dobitnica nove nagrade za životno djelo Grand Prix Orlanda jest Milka Podrug Kokotović koja na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupa od 1964. godine.


– Preteško mi je… Znala sam, ali ipak sam bila iznenađena. Možda sam se čak i divila sebi da sam tu 60 godina. Imala sam sreću da sam uspjela tu. Moram spomenuti svoju majku koja nije uopće znala što ja radim. Zahvalna sam… Sretna sam da sam došla i radila s predivnim ljudima i vrhunskim redateljima na najdivnijim pozornicama našeg grada – rekla je Podrug Kokotović.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
13:50 26.08.2019.

Za razliku od prošle godine,kad se za nagradu trebalo samo skinuti ispod balkona, ove godine Orlanda u kategoriji drame dobila je Doris Šarić Kukuljica . Glumica. Velika i prava glumica.Ne striptizeta.

Avatar rubinet
rubinet
13:39 26.08.2019.

U članku se tvrdi kako je"prvi put predstavljena je i kategorija Grand Prix za životno djelo koja se dodjeljuje osobama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Ljetnih igara. "Malo sam zbunjen? Sanjam li ovo? Ili je to neki déjà-vuvu ? Ne tako davne 2017. i Joško Juvančić bje nagrađen posebnom Grand prix nagradom Orlando. Na oduševljenje dubrovačke javnosti. Možda su mu u međuvremenu oduzeli Grand prix pa se ne računa? Krhko je znanje. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije