Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazba živi u nama

Virtualni koncert nade - svjetski glazbenici obradili "Heal the World"

Foto: Ivana Galić
08.04.2020.
u 14:48

Vokalna umjetnica Ivana Galić u suradnji je s brojnim glazbenicima diljem svijeta na daljinu obradila hit Michaela Jacksona "Heal the World".

Ivana Galić, svestrana vokalna umjetnica i pedagoginja te magistra vokalne izvedbe s prestižnog londonskog Royal College of Music, u suradnji s glazbenicima obradila je, u nemogućim uvjetima, poznati hit Michael Jacksona - Heal the world.

„Koncerti uživo su utihnuli ali glazba živi u nama, uvijek. S dragim prijateljima, vrhunskim glazbenicima zajednički smo, svatko iz svog doma, dali svoj maksimum kako bi u ovo doba kada nam svima nedostaje stvarnog ljudskog kontakta ostvarili kontakt putem glazbe uz pjesmu Heal the world.“ – poručuje Ivana Galić.

Poznati hit predstavlja ideju ljubavi, ljudskosti i pozitive ističe Ivana Galić, inače idejna začetnica ovog virtualnog glazbenog koncerta nade koja ujedno potpisuje i aranžman pjesme te uz Zorana Puljeka vokalne aranžmane. S njom u vokalnoj izvedbi sudjeluje i mlada Dora Pletikosa, te prateći vokali Sandra Radović, Sanja Neralić, Klementina Vodušek, Ana Kolega i Jasenka Čerin. Aranžmane za vokal, te zbor potpisuje Zoran Puljek, a za violinu Mario Jagec. Vokalnu izvedbu na gitari prati Darko Horvat, na basu Mario Jagec, sopran saksofonu Josua Kovačević, klaviru Darko Golubić, violini Ines Jagec te na djembe bubnjevima Commi Balde iz Senegala sa zagrebačkom adresom. Za montažu zvuka pobrinuo se Zoran Puljek, a za video montažu Marko Pletikosa.

Ivana Galić, inače poznata cross vokalna pedagoginja koja podučava klasičnu tehniku, belting tehnike te tehnike popularnih žanrova organizirala je i online glazbene radionice Oslobodi svoj glas za sve koji žele početi učiti pravilno pjevanje ili samo žele usavršiti svoja znanja. 

„U ovo vrijeme kada smo izolirani i kada nam realno još više treba zdravog odnosa prema samom sebi i drugima, glazba, točnije naš glas je naš prirodni ispušni ventil kako bi ovu tešku situaciju, što od korona virusa, što od potresa u Zagrebu, pretvorili u nadu za budućnost.“ – zaključuje Galić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PatriciaLP90
PatriciaLP90
15:59 08.04.2020.

Helen, 29. mychat.fun/xlove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije