Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za najmlađe

"Veli Jože - istarski superheroj" ponovno na sceni Trešnje

Jerko Marčić je Veli Jože
arhiva VL
10.01.2011.
u 14:13

Priča je ispričana na način prilagođen djeci, tako da svi mali gledatelji mogu shvatiti što je naš veliki pisac Vladimir Nazor htio reći pišući svoga Velog Jožu

Svaka prava bajka ima diva. Bajkovita Istra ima Velog Jožu. Djeca ga mogu upoznati u subotu, 15. siječnja, u 17 sati na sceni kazališta Trešnja. A Veli Jože je dobrodušni gorostas krotke naravi čije vrijedne ruke prehranjuju grad pun plemića, trgovaca, uzurpatora i zavojevača svake vrste. Nepravda se ne može i ne smije podnositi! Veli Jože okupi divove, kakav je on sam, ostatke nekoć slavna plemena. Pobuniše se kmetovi protiv gospodara i osvoje svoj grad.

Priča je ispričana na način prilagođen djeci, tako da svi mali gledatelji mogu shvatiti što je naš veliki pisac Vladimir Nazor htio reći pišući svog Velog Jožu. Publika će upoznati sve likove, žive i upečatljive, upravo onakve kakve je, pretpostavljamo, zamislio i sam autor. Predstavu je režirao Zoran Mužić, a glavne uloge tumače Jerko Marčić, Radovan Ruždjak, Božidar Koščak, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Ranko Stojić, Dragana Marković Roić, Rakan Rushaidat, Tony Šestan...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije