Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje iz francuske

Vanda Mikšić i Igor Štiks vitezovi reda umjetnosti i književnosti

igor štiks
Tomislav Miletić/Pixsell
27.01.2015.
u 13:23

Dodjela odličja prevoditeljici i piscu

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz dodijelila je francusko odličje "Vitez reda umjetnosti i književnosti" književnoj prevoditeljici Vandi Mikšić i književniku Igoru Štiksu (na fotografiji). 

Vanda Mikšić s francuskog je na hrvatski prevela brojne autore, među njima i Barthesa, Ciorana, Pereca, Viana, Queneaua, Morina, Foucaulta..., a suradnica je biblioteke Domaine croate pri francuskoj nakladničkoj kući L'Ollave, te docentica na Odjelu za frankofonske i iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru.

Igoru Štiksu na francuski je preveden roman "Elijahova stolica", a on je doktorirao na Institutu za političke odnose u Parizu. 

>> Banket s Krležom

Komentara 2

DU
Deleted user
22:28 31.01.2015.

Ima li kakvih vijesti i nagrada iz S.Koreje.

DU
Deleted user
22:30 31.01.2015.

Kuba nije upoznata sa stvaralaštvom jugo genija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije