Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film

Urnebesno smiješne balkanske tragedije

dijana
arhiva
14.05.2010.
u 13:25

U zagrebačkom Dokukinu u četvrtak je gostovao Boris Mitić, jedan od najzanimljivijih suvremenih dokumentarista s područja bivše Jugoslavije.

U zagrebačkom Dokukinu u četvrtak je gostovao Boris Mitić, jedan od najzanimljivijih suvremenih dokumentarista s područja bivše Jugoslavije. Mitić je samouki snimatelj, redatelj, producent i majstor gerila marketinga posvećen bilježenju balkanskih društvenih anomalija na ironičan i vrlo zabavan način.

 Iako nema formalno filmsko obrazovanje, njegova četiri filma do sad su prikazana na 150 festivala, a pokupila su i dvadesetak nagrada.

 U programu Dokukina Zagrepčani od ovog tjedna mogu pogledati dva najuspješnija Mitićeva naslova.

 Odlična “Lepa Dijana” prati život kosovskih Roma iz beogradskog “Karton cityja”. Njihovi životi vrte se oko olupina starih spačeka i dijana, koje prepravljaju u spektakularna vozila kao iz Mad Maxa, lišena svih suvišnih dijelova (poput karoserije!), a koja im omogućavaju da prvi ugrabe otpadni karton i željezo s ulica.

Film “Doviđenja, kako ste” također se bavi opskurnim društvenim naličjem, kroz kolaž tragikomičnih vinjeta iz srpskih zabiti. Snimke najnevjerojatnijih prizora praćene su poznatim srpskim aforizmima.Sugovornika u ovom filmu nema. Tu je tek niz šokantnih, dirljivih i smiješnih kadrova koji srbijansku zbilju dočaravaju bolje od bilo kakva govora. Oba dokumentarca svakako valja pogledati!

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar bok
bok
16:06 14.05.2010.

..mislim na bivse Ausrougarske zemlje

RA
rane312
16:50 14.05.2010.

krilnik-Da si isao u skolu onda bi znao odgovor na to pitanje,ne bi ispao ovako neuk, postavljajuci sam sebi apsurdno pitanje.

Avatar bok
bok
16:06 14.05.2010.

Neznam kak je Vam, ali mene vise zanimaju stvari iz H, SLO, A, D, I, F, CZ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije