Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragične vijesti

Umro je poznati glumac iz kultnog mjuzikla "Briljantin"

Foto: IMDb
10.01.2020.
u 11:27

U 87-oj godini preminuo je glumac Edd Byrnes, najpoznatiji po svojoj ulozi u kultnom mjuziklu Briljantin.

Edd Byrnes, kojeg ćemo najviše pamtiti po ulozi u mjuziklu "Briljantin", iznenada je preminuo u svom domu u Kaliforniji u srijedu 8. siječnja u 87-oj godini. Vijesti o glumčevoj smrti objavio je njegov sin Logan.

– Njegova životna priča je priča o ambicioznom klincu koji se s 20 godina iz New Yorka preselio u Hollywood s nekoliko stotina dolara u džepu i snom o slavi – napisao je njegov sin. 

U kultnom mjuziklu koji je proslavio Johna Travoltu i Oliviju Newton John, Byrnes je tumačio domaćina plesnog natjecanja, Vincea Fontainea. Bio je poznat i po ulozi Kookie u popularnoj TV seriji "77 Sunset Strip" koja se u SAD-u emitirala od 1958. do 1964. godine. Ta ga je uloga proslavila diljem Sjedinjenih Država, a u doba najveće popularnosti navodno je dobivao više od 15 000 pisama obožavatelja dnevno. Imao je i uloge u serijama poput "Fantasy Island" i "Ubojstvo, napisala je", a bio je i originalni voditelj američkog "Kola sreće"

Iza sebe Byrnes je ostavio sina Logana, sestru i brata Jo-Ann i Vincenta Breitenbergera te dugogodišnju partnericu Catherine Gross. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije