Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica odlučila

Umjetnički ravnatelj Osorskih večeri bit će Marin Kaporelo

Ivo Cagalj/PIXSELL
25.01.2023.
u 10:37

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je Marina Kaporela novim umjetničkim ravnateljem nacionalnog festivala Osorske glazbene večeri.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva kulture i medija, Marin Kaporelo uspješno je vodio Hrvatsku glazbenu mladež u Splitu, a posljednje dvije godine bio je na čelu Hrvatskog doma u Splitu, od kojeg je u kratko vrijeme uspio stvoriti dinamičan koncertni prostor i dovesti velika hrvatska i europska imena klasične glazbe.

"Zajedno sa svojim suradnicima ostvario je bogat i raznovrstan program, dvoranu tehnički opremio na visokoj razini i afirmirao je kao jednu od vodećih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. Njegov rad prepoznala je publika i šira glazbena javnost, čime je zaslužio i potporu krovnih glazbenih udruga i najistaknutijih hrvatskih glazbenika. Stoga očekujemo da će Marin Kaporelo kao novi umjetnički ravnatelj Osorskim glazbenim večerima donijeti svježu energiju i osmisliti zanimljiv glazbeni program", piše u priopćenju.

Zanimljivo je da imenovanje Kaporela na čelo Osorskih večeri dolazi nakon velikog pritiska dijela hrvatskih glazbenika da se Kaporela zadrži na čelu Hrvatskog doma u Splitu, protiv čega je bila lokalna vlast. Na upražnjeno mjesto ovih je dana izabrana pijanistica Vanesa Kleva, direktorica Piano Loop festivala i profesorica u Glazbenoj školi Josipa Hatzea.

Osorske glazbene večeri utemeljio je 1976. Danijel Marušić kao nacionalni festival, od kada pridonose poticanju i promidžbi hrvatskog glazbenog stvaralaštva u interpretaciji domaćih i inozemnih ansambala i solista. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije