Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbene informacije

Pijanistica Vanesa Kleva nova ravnateljica Hrvatskog doma u Splitu

Split: Vanesa Kleva Pleština, profesorica klavira
Miranda Cikotic/PIXSELL
24.01.2023.
u 21:40

Pijanistica i profesorica u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, kako neslužbeno doznaje Večernji list, izabrana je za novu ravnateljicu Hrvatskog doma

Pijanistica Vanesa Kleva, profesorica u Glazbenoj školi "Josipa Hatzea" u Splitu je, kako neslužbeno doznajemo, izabrana za novu ravnateljicu Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom. 

Povjerenstvo za izbor i imenovanje čelnika Hrvatskog doma u kojem su sjedili Mario Negotić pročelnik po ovlaštenju Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Splita, Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić zamjenici gradonačelnika, Marina Kuzmanić Petreš voditeljica Odsjeka za kulturu i Slaven Tahirbegović kao član Stručnog vijeća Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom konstatirali su da su zaprimljene četiri prijave za ravnatelja.

Međutim, čak troje od četvero kandidata nisu ispunjavali ni formalne uvjete iz natječaja pa je na razgovor pozvana samo Vanesa Kleva koja je ponudila i vrlo kvalitetan program četverogodišnjeg mandata. Vanesa Kleva je široj javnosti koja se baš i ne bavi klasičnom glazbom poznata po vrlo uspješnom organiziranju Piano loop festivala.

Inače, na natječaj za ravnatelja Hrvatskog doma uz nju prijavili su se violinistica Majda Goluža, dirigent Frane Kuss i čelnik Glazbene mladeži Split Pero Prosenica. Prijedlog Povjerenstva mora amenovati gradonačelnik Ivica Puljak čija je odluka "zadnja". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije