Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Animafest

U Zagreb stižu oskarovci iz studija Aardman te virtuoz Frédéric Back

animafest
Animafest
23.03.2010.
u 14:30

U programu je napokon vidljiv porast domaće produkcije - od 59 hrvatskih filmova pristiglih na natječaj, u različite selekcije uvršteno ih je osam.

Čak dva mjeseca prije Animafesta, koji će ove godine trajati od 1. do 6. lipnja, selektori su objavili program festivala.

Na natječaj su pristigla 1572 kratkometražna filma iz 61 zemlje, od kojih je odabran 151 film iz 32 zemlje. U programu je napokon vidljiv porast domaće produkcije.

Od 59 hrvatskih filmova pristiglih na natječaj, u različite selekcije uvršteno ih je osam. Iz posebnih programa izdvajamo predstavljanje tri velika animacijska studija. Najzanimljiviji je Aardman, čiji su crtići nominirani za čak sedam Oscara, od kojih su osvojili tri. Predstavljaju se i hvaljeni studio Folimage te ACME Filmworks.

Festivalsku nagradu za životno djelo dobit će virtuoz animacije Frédéric Back.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije