Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

U ULUPUH-u izložba igračaka od papira autora Marka Zubaka

izložba ULUPUH
ULUPUH
26.03.2010.
u 10:08

Riječ je izložbi igračaka od papira, nastalih u okviru šireg projekta "Yebomaycu" u okviru kojeg autor oblikuje različite kreacije od papira i stavlja ih na internet.

Izložba Marka Zubaka „ye-boT projekt“ otvara se 1. travnja u galeriji ULUPUH u Zagrebu. Riječ je izložbi igračaka od papira, nastalih u okviru šireg projekta "Yebomaycu" u okviru kojeg autor oblikuje različite kreacije od papira (majice, sportske rekvizite, grafike) i stavlja ih na internet (www.markozubak.com) s kojeg ih svatko može besplatno skinuti, ispisati, izrezati i složiti po svom nahođenju. Cijeli se projekt temelji na slobodnoj cirkulaciji umjetničkih djela internetom, propitujući odnos umjetnosti i brendinga, marketinga, oglašavanja, copywrighta i drugih nuspojava tržišnog tretmana umjetnosti.

Na ovoj će izložbi autor predstaviti svoje papirnate igračke „ye-boT“, te igračke drugih autora nastale po umjetnikovoj šabloni dostupnoj na internetu, na adresi www.ye-bot.yebomaycu.com. Prema riječima autora, igračka „ye-boT je robotić koji ima jednu os i za ruke i za noge. Zato ima vrlo ograničene pokrete, ali je relativno jednostavan za prilagodbu i konstrukciju te idealan kao platformska igračka ne samo za umjetničku interpretaciju nego i za stop-animaciju.

- Ye-boT inicijativom želim okupiti razne umjetnike i druge ljude s kreativnim impulsom i stvoriti malu kolekciju personaliziranih likova koji su većinom dostupni besplatno na stranici projekta www.ye-bot.yebomaycu.com. Želim ujedno potaknuti ljude da se slobodno koriste ovim izvorom likova za razne videouratke i da ih opet podijele na istoj stranici (naravno ne u komercijalne svrhe) - kaže autor.

Šablona igračke bit će otisnuta i u katalogu izložbe, ponuđena posjetiteljima za slaganje i autorsku intervenciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije