Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. svetvinčenat

U Savičenti se poslastice uvijek kriju u dvorani plesnog centra

'pingpong_nnn_kul_220713'
'KNUT BRY'
22.07.2013.
u 16:54

Prvoga dana publici je predstavljeno i djelo u nastajanju koreografa Boa Madviga s devetero domaćih izvođača

U istarskom gradiću Svetvinčentu upravo je završen 14. Festival plesa i neverbalnog kazališta, koji je ove godine predstavio isto toliko izvedbi, od kojih jednu, koreografa Boa Madviga, kao djelo u nastajanju.

Posjetiteljima prve večeri festivala u najboljem je sjećanju ostala atraktivna lutkarsko-plesna posveta filozofiji ping-ponga u izvedbi Jo Stromgren Kompani iz Norveške, inače nastavak iznimno uspješne predstave \"Plesna posveta umijeću nogometa\" koja već sedam godina putuje svijetom.

Subotnji dan počeo je izvedbom \"Divne, divne katastrofe\" autorica Selme Banich, Deane Gobac, Nataše Govedić, Roberte Milevoj i Ive Nerine Sibile u Svetvinčentu proširenom izvođačicama iz skupine Marte iz Pule, što je izvedbu, koja otvara i mogućnost za sudjelovanje publike, oplemenilo dodatnom notom inkluzivnosti.

Središnja subotnja izvedba u jedinstvenoj atmosferi Kaštela bila je rezervirana za gostujuću skupinu Les SlovaKs, koji su se populističkim pristupom punim fizičkog gega i vrsnim plesnim minijaturama u predstavi \"Fragments\" referirali na umjetnike i događaje koji su ih formirali, zaradivši srčan pljesak publike.

Uslijedio je \"Experiment on Chatting Bodies\", plesni dvojac uz uključivanje ljudi iz cijelog svijeta putem Skypea, uživo iz njihovih privatnih prostora, analizirajući granice između posrednog i neposrednog, \"internetske\" i \"stvarne\" osobnosti. Ova predstava Fabiena Priovillea, inače nadahnuta fenomenom Chat Roulettea, još jednom je dokazala da se isplati čekati kasnovečernje izvedbe u Mediteranskom plesnom centru, u kojem se uvijek krije bar jedna multimedijalna poslastica, od kojih i dalje pamtimo izvrsnu prošlogodišnju \"Katastrofu\" izvedbene skupine Senor Serrano.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije