Naslovnica Kultura Glazba

U prodaji biografija 2CELLOS

Tijekom tog vremena uz službenog biografa figurirao sam kao psihijatar, stariji brat, svećenik, frend na distanci, osoba od povjerenja, kaže Jurkas
08. srpnja 2013. u 12:45 0 komentara 479 prikaza
biografija, 2CELLOS, Veliki Prasak, Anđelo Jurkas
Foto: arhiva Menart

“Slušati i gledati 2CELLOS uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kad sam gledao Jimija Hendrixa uživo u londonskom klubu Marquee.” Ovo je izjava Sir Eltona Johna koji je postao svojevrsni zamašnjak svjetske karijere naših sada već slavnih violončelista – Stjepana Hausera i Luke Šulića. 

A da Elton John ne pretjeruje, uvjerili su se mnogi, uključujući i tisuće obožavatelja na posljednjem, rasprodanom koncertu u pulskoj Areni 3. srpnja. Sljedeća postaja na mini hrvatskoj turneji bit će 11. kolovoza u Zadru, a do novog susreta pred hrvatskim fanovima je njihova prva biografija – knjiga Veliki prasak – 2CELLOS koju je napisao Anđelo Jurkas, a objavio Menart.

Knjiga donosi sve o vrtoglavom uspjehu koji se dogodio Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru u posljednje dvije godine, ali i detalje iz njihovih profesionalnih života koji su doveli dio tog velikog, svjetskog proboja. Knjiga je upravo objavljena na hrvatskom jeziku, no zbog velikog interesa i popularnosti 2CELLOS izvan Hrvatske, prije svega u Japanu i Americi, u planu su i prijevodi knjige za inozemna tržišta.

“Bili su to danonoćni sessioni kada bi mi se Hauser i Šulić javljali Skypeom iz LA, New Yorka, Las Vegasa, Manille, Tokija, Dubaija, Londona, svih gradova svijeta, odakle smo pomno i pažljivo kreirali mozaik koji ih prati od prvog plača u bolnicama kada su rođeni do velikog koncerta u pulskoj Areni 3. srpnja 2013. Tijekom tog vremena uz službenog biografa figurirao sam kao psihijatar, stariji brat, svećenik, frend na distanci, osoba od povjerenja, sve da kako bi imali jednu dinamičnu, nestereotipnu i ponajprije zanimljivu knjigu koja objašnjava njihov glazbeni fenomen. Riječ je o materijalu koji sadrži objašnjenje fenomenologije uspjeha, prateći njihove živote, dokumentirajući taj vrtoglavi kovitlac u kojem su se našli” – otkriva Anđelo Jurkas i napominje kako je predgovor za knjigu pisao je Sir Elton John, a biografija sadrži svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji, koji su pomogli rekonstruirati i pratiti mozaik zvan 2CELLOS.

Uz 350 stranica priče o dvojici virtuoza s mnoštvom detalja, privatnih e-mailova i anegdota, biografija je obogaćena i fotografijama Luke i Stjepana, počevši s onima iz djetinjstva pa sve do onih zabilježenih na turneji s Eltonom Johnom.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.