Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

U Londonu predstavljen prijevod ‘Dunda Maroja’ na engleski jezik

U povodu obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića knjigu je za britansko tržište prvi put u cijelosti preveo Filip Krenus
06. ožujka 2018. u 08:55 1 komentara 215 prikaza

U povodu obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića u Conway Hallu u Londonu upriličeno je predstavljanje “Dunda Maroja” u engleskom prijevodu Filipa Krenusa.

Braus u “Sluškinjama” Popularni operni pjevač u velikoj dramskoj ulozi

Prvi je to cjeloviti prijevod knjige na engleski jezik. Predstavljanje je održano u sklopu serije kulturnih večeri pod naslovom “Image – Music – Text”. Uz prevoditelja i autora pogovora Filipa Krenusa, u predstavljanju su sudjelovali i Nikša Matić, ravnatelj Doma Marina Držića, Pavo Jančić, predsjednik Upravnog Vijeća Doma Marina Držića, Susan Curtis, urednica izdanja te veleposlanik RH u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz.

“Sada kada imamo ovako kvalitetan prijevod nadam se kako ćemo uskoro moći govoriti o novom susretu Držića s engleskom publikom. Susretu koji će se dogoditi na kazališnim daskama diljem Engleske, kao i na pozornicama drugih zemalja engleskog govornog područja. Jer, podsjećanje na Držićevo djelo, koje prelazi povijesne, zemljopisne i kulturne granice, najbolji je oblik afirmacije hrvatske kulture u svijetu”, rekao je prof. Jančić.

Uz peteročlani glumački ansambl koji je čitao odabrane prizore iz engleskog prijevoda Dunda Maroja, u glazbenom dijelu programa izvedeni su ulomci iz skladbi Luke Sorkočevića.

Clive Owen na Broadwayu Tragična ljubav francuskog diplomata i Madame Butterfly koja je – muškarac Tomislav Zajec Tomislav: Pisanje traži potpunu samoću i izolaciju, zato sam sve češće u teatru Panorama Danijel Ljuboja: Nisam kandidat nijedne stranke, nego ansambla i kazališnih djelatnika
Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • Avatar Zeljosav
    Zeljosav:

    Srpski renesansni pisci i u Britaniji, nije lose. Sto se sada niko ne buni zbog vesti o Srbima?