Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dror Mišani "Tri"

Triler koji nepogrešivo objašnjava zašto su izgubljene žene meta seksualnih predatora

arhiva Fraktura
20.07.2021.
u 10:51

Novi roman književnika Drora Mišanija "Tri", izdan je u nakladi Frakture.

Tek nakon polovice ovog uzbudljivog romana čitatelj shvaća da u rukama drži triler, da ono što od početka djeluje kao ‘tužna ljubavna priča’ vodi ravno u ubojstvo. I to ne jedno.

Sve, naime, počinje kao istančana psihološka studija žene koja nakon teškog razvoda pokušava pronaći novi život za sebe i svog devetogodišnjeg sina. Prema savjetu dječakova psihologa (dijete se teško nosi s činjenicom da je tata na drugom kraju svijeta, da ima novu obitelj i da uopće ne pita za njega), ta će žena ponovno pokušati ‘normalno’ živjeti. U tom će pokušaju krenuti u oprezne susrete s muškarcima i tako preko internetske stranice za upoznavanje stupiti u kontakt s čovjekom za kojeg joj instinkt govori da nešto nije u redu, ali je samoća, izgubljenost i strahovi pred neizvjesnom budućnošću ipak odvode u njegov krevet. Baš zbog intrigantnog načina na koji je napisan, roman “Tri” izraelskog književnika Drora Mišanija (Fraktura, urednica Iva Karabaić, prijevod Laila Šprajc) kriminalistički je roman kakvog još niste čitali.

Naime, i prije trenutka kada se u priči dogodi prvo ubojstvo, uopće nema sumnje tko je ubojica, ali čini se da ga nitko i ne traži, da će zauvijek ponavljati svoj uspješan ‘modus operandi’. I baš kada čitatelj pomisli kako cijela priča vodi prema savršenom zločinu, stiže sasvim neočekivani obrat.

Najzanimljivije kod autora je način na koji opisuje svoje junakinje. Ne samo da im je posvetio i naslov romana, jer ovdje je riječ o sudbinama triju žena, već detaljno opisuje njihovu samoću, njihovu potrebu za dodirom, za time da još netko diše u njihovu krevetu. Te i takve žene zapravo na najbolji mogući način objašnjavaju kako je malo potrebno da se postane meta seksualnih i inih predatora.

Muškarac je ovdje tek lakmus papir koji otkriva sudbine žena, njihovu ranjivost i izloženost u onome što zovemo moderan život. O tom muškarcu čitatelj saznaje najmanje. Mišani čak i ne otkriva njegovu pretpovijest, ne objašnjava kako je jedan naizgled ugledni odvjetnik postao ubojica. Možda baš i u tome leži veliki dio uzbudljivosti ove priče.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije