Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci snimaju

U Međimurju audicije za glumce i statiste u filmu Črna mati zemla

04.02.2020.
u 16:33

Biček je najavio da će glumačka ekipa biti sastavljena od profesionalaca i naturščika iz Međimurja jer će se koristiti i lokalni dijalekt.

Od 8. veljače do 1. ožujka na više lokacija u Međimurju organizirat će se audicije za glumce i statiste u filmu koji će se snimati prema romanu "Črna mati zemla" Kristijana Novaka objavljenom 2013. Istoimena kazališna predstava postala je hit Zagrebačkog kazališta mladih, a sad je najavljena i filmska adaptacija u režiji Slovenca Roka Bičeka, koji će biti i scenarist, uz Novaka kao koscenarista.

Biček je najavio da će glumačka ekipa biti sastavljena od profesionalaca i naturščika iz Međimurja jer će se koristiti i lokalni dijalekt. Mladi redatelj diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani, a nakon kratkometražnih dokumentaraca, 2013. snimio je prvi cjelovečernji igrani film "Razredni neprijatelj", a 2017. i film "Obitelj".

Najnoviji projekt su, prema riječima izvršne producentice Katarine Prpić iz produkcijske kuće Antitalent, podržali Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i RE-ACT, regionalni filmski fond za poticanje filmskih koprodukcija... Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman najavila je da će Međimurska županije pružiti tehničku podršku u organizaciji audicija za naturščike od 6 do 90 godina i izboru lokacija.

- Vrlo smo ponosni na našeg Međimurca Kristiana Novaka i njegova djela, koja su prepoznata od strane publike, kritike i profesionalaca te nam je iznimno drago što se će Međimurje biti dio ovog velikog projekta. Želimo da naši Međimurci budu dio glumačke postave filma koji će se velikim djelom snimati na brojnim zanimljivim lokacijama širom Međimurja, što će biti velika promocija našeg kraja - rekla je S. Herman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije