Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Tracey Garvis "Kao u ljubavnoj pjesmi": Kad život nagomila crne oblake, ljubić je tu da se sat-dva na to ne misli

arhiva Znanje
23.03.2023.
u 16:57

Kada život na obzor navuče crne oblake, neke žene (manje-više skriveno i muškarci, vjerujte mi) spas pronalaze u razgovorima s prijateljicama. Druge posegnu za nekim od popularnih priručnika o samopomoći, a neke treće "pobjegnu" u ljubić, tamo su sigurne od novih životnih nevolja, jer ma kako stvari izgledale na prvi pogled, na kraju knjige ipak čeka sretan kraj. Ta spoznaja utješna je kada nam se sprema kišni vikend, ali i kada se sprema kiša suza, i baš zbog nje treba toplo preporučiti roman Tracy Garvis Graves "Kao u ljubavnoj pjesmi" (Znanje, Knjiga dostupna svima, urednica Mirna Šimat, prijevod Iva Antoliš, 5,30 eura).

Naoko je to posve običan ljubavni roman: njih dvoje su se sreli, iskre su frcale na prvi pogled, zatim su se na njihovu putu stvorile kojekakve prepreke, ali na kraju sve je sjajno, u najčarobnijem od svih mogućih ljubavnih svjetova. No ovdje je ta shema iskorištena za neke mnogo ozbiljnije poruke pa je i cijeli roman ipak nešto više od očekivanoga. Ovo je zapravo roman o drugoj šansi – glavna junakinja friško je razvedena, baš kao i glavni junak.

Ona ja izašla iz braka u kojem je u posve uništena njezina osobnost, zgaženi svi njezini snovi, posebno oni o karijeri glazbenice, dok se on još uvijek muči tražeći razloge oko toga zašto mu se i kako raspao brak sa srednjoškolskom ljubavi. Naravno, taman kada nova veza za oboje postane nova životna mogućnost, ta će se bivša žena poželjeti život vratiti na stare postavke. I to je ta prepreka koja se pojavi na putu novoj ljubavi.

Način na koji autorica opisuje oprez i sumnje ozbiljnih ljudi koji su se poprilično opekli u životu čine ovu priču i te kako vrijednom čitanja, jer to zaista nije ljubavni roman na "prvu loptu", pisan isključivo da bi se čitateljice odvele u svijet mašte kakav im se servira još od dječjeg doba i omiljenih bajki. Ovo je priča koja dokazuje da ponekad zaista nije lako izaći iz matrice života na koji smo se naviknuli, izboriti se za sebe i vlastitu sreću, priča o riziku koji se ponekad isplati, a ponekad, bogami i ne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije