Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u moruzgvi

Topla komedija u kojoj publika navija za sretan kraj

Kazalište Moruzgva
02.10.2023.
u 09:59

Gledali smo novu komediju karaktera "Ništa ima neće bit''", koju je napisala Tanja Mravak i režirala Tamara Damjanović s Ecijom Ojdanić i Franom Maškovićem u glavnim ulogama

Kazalište Moruzgva ima novu komediju karaktera "Ništa ima neće bit''", koju je napisala Tanja Mravak i režirala Tamara Damjanović. Svatko tko je ikada sreo "majku vučicu" kakve se rađaju samo u Dalmaciji i njezinu zaleđu, majke koje brinu o djeci, i kada treba i kada ne treba, a posebno kada su ona odrasli ljudi koji grade neke svoje (odvojene) živote uvjerit će se koliko je to pogođena studija karaktera i temperamenta.

Priča o bračnom paru koji iznova mora pronaći svoj život kada su djeca otišla od kuće satkana je od finih nijansi i kontrasta. Naoko je to priča u kojoj se ne događa ništa mudro, ništa presudno ni povijesno važno i baš zato u njoj će se prepoznati mnogi roditelji, ali i njihova djeca "sluđena" stalnom pažnjom i uplitanjem koji im se u tim godinama slobode čine tek kao nametanje. Baš zbog toga što ne nudi povijesne istine, ova je komedija istinska jer otkriva pravila života u svakodnevici, budi nadu da postoje sretni brakovi, koji se iznova nađu nakon kojekakvih spoticanja. To je naglasila redateljica Tamara Damjanović, koja je ujedno i adaptirala tekst za izvođenje, a sve je tu zapravo u rukama glumaca. Oni su Frano Mašković i Ecija Ojdanić koji sjajno drže rastući ritam predstave, a svoje su likove iznijansirali stvarno i uvjerljivo, tako da publika za njih "navija" sve do "happy enda".

I dok je Ecija Ojdanić temperamentna kao uvijek, zanimljivo je gledati i veliki raspon uloga Frane Maškovića, jer on je podjednako dobar "muž" u komediji gdje je totalno simpatičan kao i u teškoj drami koja vodi u ubojstvo djeteta, što će ga počiniti njegova supruga. Zapravo imamo najmanje baš takvih glumaca koji su podjednako čvrsti i u drami u komici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije