Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Preminula Elizabeta Toplek, teta Liza

zdala je tri glazbena albuma, a za album "Teta Liza i Tonček" iz 2010. dobila je dva Porina: za najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe.
12. kolovoza 2017. u 16:46 4 komentara 2895 prikaza
'06.04.2009., Cakovec - Elizabeta Toplek zvana Teta Liza nastupila pred brojnom publikom.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'

Elizabeta Toplek, pjevačica međimurskih narodnih pjesama, poznata po nadimku Teta Liza, preminula je danas u dobi od 93 godine. 

Zsa Zsa Gabor PRVI CELEBRITY Legendarna Zsa Zsa Gabor umrla u 100. godini: predstavljala je ideal platinaste plavuše

Izdala je tri glazbena albuma, a za album "Teta Liza i Tonček" iz 2010. dobila je dva Porina: za najbolju folklornu pjesmu i najbolju izvedbu folklorne glazbe.

Povodom smrti Elizabete Toplek, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec rekao je kako ga je odlazak heroine međimurskih narodnih pjesama duboko pogodio.

"Osobno sam je poznavao i mogu reći samo najljepše stvari o njoj, bila je najbolji promotor međimurske popevke širom svijeta. Vjerujem kako govorim u ime svih Međimuraca kada kažem kako nam je u srcu nastala velika praznina, ali utjehu možemo tražiti u tome da će njezine pjesme ostati za buduće generacije", izjavio je Grivec.

Pokop Tete Lize bit će u nedjelju 13. kolovoza u 16 sati u rodnoj joj Donjoj Dubravi.

Esma Redžepova KRALJICA ROMSKE GLAZBE Preminula Esma Redžepova požar DUBROVNIK Preminula žena koja je teško opečena u podmetnutom požaru Nada Puttar-Gold U 94. GODINI Preminula istaknuta mezzosopranistica Nada Puttar-Gold
BLISKI SUSRET S GRDOSIJOM
Fascinantan trenutak: Dron snimio što je kit učinio kada je došao do jet skija
HTZ
Naša seoska bogatstva
Doživi domaće: Hrvatska ne raspolaže samo prirodnim ljepotama već i mnogim dodatnim sadržajima
  • darwil:

    To je prava izvorna hrvatska narodna glazba a teta Liza je to pjevala s dušom i srcem,nadam se da će nastaviti neki drugi.Svaka joj čast i neka joj anđeli pjevaju.

  • Deleted user:

    Čudesan vokal , teta Liza zbogom!!!!

  • IvicaKerempuh:

    Dajte se vi Gospodo Novinari prestanite više sa tim "heroina" prepucavati. Ako je ženska "heroina" kako je onda muški..."heroin"?? Baza rijeći je još uvijek HEROJ, sa time može samo biti herojka i heroj. A ako Vam je zbilja stalo do ... prikaži još! HRVATSKE rijeći onda uportebljavajte junakinja i junak.