Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Punk-spektakl u Boogaloou

Supergrupa Ermanos za pola stoljeća Ramonesa

Josip Regovic/PIXSELL
20.03.2024.
u 11:34

U petak 22. ožujka u Boogaloo klubu za pedesetu obljetnicu osnutka Ramonesa nastupa domaća punk/underground supergrupa Ermanos

Pedeseta obljetnica osnivanja "očeva punka" Ramonesa obilježit će se u petak, 22. ožujka u Boogaloo klubu, u kojem će nastupiti domaća punk/underground supergrupa Ermanos. U Ermanosima svira Tin Kovačić-Koca iz legendarne osječke punk-grupe Debeli precjednik, mnogima poznat i kao omiljeni TV novinar i dobitnik Večernjakove ruže, te članovi zagrebačke hardcore punk-atrakcije Socijalna služba, koji su sa svojim Ramones Real Tribute bendom prije 15 godina postali jedini hrvatski predstavnici etikete Real Tribute.

Podsjetimo, Ramonesi su nastali 1974. u New Yorku. Njihovi hitovi poput "Blitzkrieg Bop", "Pet Sematary", "I Wanna Be Sedated" i "Sheena Is a Punk Rocker" nadahnuli su generacije glazbenika diljem svijeta, dok su njihove prve turneje pokrenule lavinu osnivanja danas kultnih punk-bendova kao što su The Clash, Sex Pistols, Misfits, Dead Kennedys i Bad Brains. Izvedbama njihovih pjesama počast su im odavali rock-velikani od Red Hot Chili Peppersa i U2 do Metallice, te da su jedini bend koji je sa svojim Motorheadom opjevao i Lemmy Kilmister.

Osim pola stoljeća Ramonesa, Ermanosi će ovim nastupom proslaviti i tridesetu godišnjicu njihova posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, u Maloj dvorani Doma sportova 1994. godine. U najavi organizatora ističe se njihova velika posvećenost detaljima, od neizostavnih kožnih jakni i ručno izrađenih instrumenata, preko čuvene uvodne pjesme Enija Morriconea, do besprijekornih "downstroke osminki" na gitarama i bubnjevima u stilu legendarnih pankera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije