Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proširite glazbene vidike

Proljetno izdanje Planet srijede donosi nova uzbudljiva imena elektroničke scene

Planet Srijeda
19.03.2024.
u 14:24

Uz Felvera sukreatorica ovog izdanja je beogradska DJ-ica Tijana T, a u Željezničar stižu i Roi Perez, Salome, Bashkka, Kӣr i Tadi

Nakon dočeka jeseni i zime, Planet srijeda budi se ponovno uz početak proljeća i, shodno tome, donosi i širi svježe muzičke vidike. Ovo izdanje u petak, 22. ožujka u zagrebačkom klubu Željezničar uz organizatora Felvera potpisuje Tijana T, dobro nam poznata beogradska DJ-ica u vrhu svjetske elektronike. U postavi su zato neka od najuzbudljivijih imena beogradske i berlinske scene.

Najpopularnije podije njemačke prijestolnice redovito puni Roi Perez. S queer klupske scene u Tel Avivu vinuo se do rezidencije u Berghainu, ali i do znojnih klubova i festivalskih pozornica širom svijeta. Njegovo dinamično putovanje kroz stilove isprepliće techno i house s discom i breakovima, stvarajući hipnotizirajuće i snažno muzičko iskustvo.

Jednako razigrana je i Salome, Gruzijka s berlinskom adresom. Istom blještavom energijom za pultom, kao nekad u Tbilisiju, donosi jedinstvenu mješavinu electra, acida i techna, ponekad i s fragmentima hardcorea, hip hopa i trancea.

Svježi zrak sceni udahnula je i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama koje su nadahnule njezinu istinsku inkarnaciju, ova rezidentica Berghaina i minhenskog Blitza razara plesne podije svojim senzualno oporim setovima.

Planet srijeda će se prvi put odigrati paralelno na dvije pozornice od kojih će jednu preuzeti Kӣr i Tadi, rezidenti beogradskog kluba Drugstore. Iza imena Kӣr krije se programski urednik Drugstorea te live umjetnik koji kombinira tradicionalne i eksperimentalne utjecaje u elektroakustičnoj muzici. Kӣr stvara zvuk u kojem postindustrijski zvukovi i melodični pokreti prelaze u plemenske ritmove.

Tadi je vizualna umjetnica, DJ-ica i producentica iz Prištine s beogradskom adresom. Pokretačica je feminističkih i queer večeri u Prištini, a uz svoja izdanja bilježi i live i DJ nastupe diljem regije.

Tijana T i Felver zaokružit će svojim svirkama novu avanturu u Željezničaru nakon odličnog iskustva iz zimskog izdanja Planet srijede. 

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrija: www.entrio.hr/event/planet-srijeda-17544

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije