Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Stiže nam autentični predratni swing nestalog Glenna Millera

'miller3_nnn_kul_110112'
''
11.01.2012.
u 13:48

Jedan od najpoznatijih big bandova svijeta nastupa u petak, 13. siječnja u zagrebačkom Lisinskom

Ljubitelji klasičnog jazza i swinga već se danima raduju nastupu Glenn Miller Orchestra u petak u Lisinskom. Riječ je o jednom od najpoznatijih big bandova u svijetu, koji već 65 godina nastavlja rad nestalog utemeljitelja Altona Glenna Millera. Podsjetimo, Miller je bio jedan od najpoznatijih i najvećih swing glazbenika, koji je vladao top ljestvicama od 1939. do 1943. godine.

Blistavu civilnu karijeru, za koju je godinama predano radio, odlučio je zamijeniti vojnom 1942. godine.

Za Drugoga svjetskog rata dizao je moral američkim vojnicima u Europi. Jedne olujne noći 1944. godine zrakoplovom je prelijetao La Manche, na putu do američkog stožera u Francuskoj. Nikad nije sletio. Njemu i ostatku posade izgubio se svaki trag.

Millerovi suradnici ocijenili su da hitove poput "Moonlight Serenade", "Tuxedo Junction" ili "Chattanooga Choo Choo" ne smiju prepustiti zaboravu. Od članova Millerovih civilnih i vojnih sastava formirali su novi sastav 1946. godine i otad njihova swing avantura ne prestaje. Autentičnu glazbu Glenna Millera predstavljaju po cijelom svijetu, a sada će u sklopu turneje "In The Miller Mood" doći i u Zagreb, gdje ih čeka velik broj zaljubljenika u taj stari, rasplesani glazbeni pravac.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:43 11.01.2012.

Bas fino. Evo nama i malo partizanske glazbe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije