Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE U SVEMIRU, NEGO…

Snimat će se 'Odiseja'

02.05.2009.
u 18:35

Pet godina nakon "Troje", i drugi Homerov ep kreće na veliki ekran. Nakon uspjeha filma Wolfganga Petersena po "Ilijadi", Warner Bros opet računa na antički grčki ep da privuče gledatelje. Producent filma je Gianni Nunnari, koji je u žanru "mača i sandale" (da upotrebimo stari izraz za talijanske gladijatorske filmove s početka šezdesetih, koji su prethodili eksploziji špageti-vesterna) već imao hit s uspješnicom "300" po stripu Franka Millera.

Scenaristica Ann Peacock ipak se nije bavila Odisejevim lutanjima koji čine glavninu Homerova epa, već se za ovaj spektakl odlučila koncentrirati na sam kraj priče, Odisejev povratak na Itaku i borbu s proscima koji su se okupili oko "bijele udovice" Penelope.

Za režiju je odabran Jonathan Liebesman, mladi redatelj u usponu koji upravo završava apokaliptični ZF-triler "Battle: Los Angeles", a o glumačkoj podjeli zasad nema ni riječi. Podjetimo, u "Troji" je ulogu najlukavijeg među grčkim junacima, onog koji je smislio podvalu s Trojanskim konjem, izvrsno odigrao Sean Bean, koji se samim tim nameće kao najizgledniji kandidat za ovaj film.

Nadamo se da producenti u Warner Brosu neće (pogrešno) procijeniti da je Bean prestar i da bi neki mlađi glumac privukao više publike; ako hoće u film utrpati Shiu LaBouefa ili nekog drugog "atraktivnog za mlade" friškog glumca, za to bi im trebala poslužiti uloga Odisejeva sina Telemaha, a ne ona glavna o kojoj cijeli film ovisi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije