Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

Shakespeareov "Timon Atenjanin" u režiji Georgija Para

'Timon01_nnn_rad_020813'
''
03.08.2013.
u 11:12

Naslovni lik bit će Vili Matula, a Trpimiru Jurkiću koji glumi Apemanta to je stota profesionalna uloga

U Galeriji umjetnina - Bedemu Cornaro večeras će se izvesti Shakespearov \"Timon Atenjanin\" u režiji Georgija Para, posljednja premijera 59. Splitskog ljeta.
- Kriza je otvorila Timona, tragediju o novcu. U neoliberalnom kapitalizmu ne možemo učiniti ništa do izvući komad koji nije bio popularan, a sad je iznimno aktualan. Na sceni će biti 19 glumaca i 8 statista, igra se na dva prostora, najavljuje Jasen Boko ravnatelj Drame HNK Split.
- Nisam znao da ću ikad režirati Timona. Unatoč iskustvu, idem u rizik, a uz to treba hrabrosti i sreće. Riječ je o ozbiljnom poslu s vrlo brojnim, ali iznimno vrijednim ansamblom. Svaki je glumac napravio protagonističku ulogu, ističe režiser Georgij Paro.
Naslovnu ulogu Timona Atenjanina igra Vilim Matula, a Trpimiru Jurkiću koji tumači Apemanta, mrzovoljnog filozofa, bit će to stota profesionalna uloga. Jurkić ove godine obilježava i 20-tu godišnjicu rada u splitskom teatru. U ambijentalnoj predstavi nastupaju i Vladimir Posavec Tušek,  Filip Radoš,  Mijo Jurišić, Goran Marković, Sreten Mokrović, Duje Grubišić, Ivo Perkušić, Marjan Nejašmić Banić, Vicko Bilandžić, Nenad Srdelić, Josip Zovko, Nikša Arčanin, Milan Zdravković, Žarko Radić, Mirko Kraljev, Tajana Jovanović, Arijana Čulina, Hari Zlodre, Marko Gulin, Luka Javorčić, Marko Melvan i Marin Tomić.
- Nije normalno koliko je ovaj Shakespearov tekst napisan oko 1606. suvremen, veli mladi splitski glumac Goran Marković.
Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, kostimografiju Dijana Kosec Bourek, glazbu je skladao Goran Tudor, oblikovatelji svjetla i zvuka su Miljenko Bengez i Tomislav Luetić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije