Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Šerbedžija: Gostovali smo na božanstvenoj pozornici ZKM-a

Posljednje gostovanje u prosincu u Zagrebačkom kazalištu mladih je u utorak, 17. prosinca 2019., s predstavom Lorenzaccio u režiji Borisa Liješevića i u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
16. prosinca 2019. u 13:15 353 prikaza
ZKM

Najavljen kao opasan komad o nemoralu, Lorenzaccio, napisan 1834., govori o nemoralu koji dolazi s najviših društvenih instanci, o sustavu koji taj nemoral proizvodi, te pojedincu koji se s time nastoji nositi u društvu kojim vladaju korupcija, nepotizam i tiranija.

ZKM | Autor : JDP Foto: JDP

S Lorenzacciom Zagrebačko kazalište mladih 2019. završava s nizom iznimno uspješnih gostovanja. Nedavno je u ZKM- u gostovalo Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana s predstavom Razgovori o ljubavi, autorskim projektom redatelja Jerneja Lorencija, ostvarenim u koprodukciji s Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju iz Crne Gore, te s predstavom Ali: Strah jede dušu  redatelja Sebastijana Horvata. Teatar Ulysses svoju zagrebačku premijeru Tko se boji Virginije Woolf u režiji Lenke Udovički i s Radom Šerbedžijom i Katarinom Bistrović Darvaš, također je imao na sceni ZKM-a, „na božanstvenoj pozornici Zagrebačkog kazališta mladih, jednoj od najljepših u ovom dijelu Europe“, istaknuo je Šerbedžija.

Nakon ciklusa gostovanja do Silvestrova na repertoaru su ZKM-ove uspješnice: Huddersfield 18. prosinca, Sherlock Holmes 21. prosinca i 22. prosinca s malim adventskim druženjem uz muziciranje Stanislava Kovačića;  a 28. i 29. prosinca 2019. možete pogledati nedavno praizveden iznimno aktualan autorski projekt Mi i Oni Darija Harjačeka i Katarine Pejović, koji je oduševio publiku i u fokus javnosti stavio jedno od danas najvažnijih pitanja – pitanje hrvatskog školskog sustava. Priča započinje nekoliko mjeseci prije državne mature, kad maturanti 4f razreda kreću u lov na prosjek ocjena 5,0.

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?