Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar.hr u Tvornici

Senka Bulić slavila na dodjeli nagrada

21.11.2014., Zagreb - U Tvornici kulture odrzana je dodjela Teatar.hr Nagrada publike najstarijeg neovisnog domaceg portala u kulturi.  Senka Bulic. Glazbeni performans Senke Bulic i Ivice Buljana
24.11.2014.
u 08:12

Umalo je nagrađen i Ivica Buljan, kojem je titulu redatelja godine s minimalnom prednošću preoteo Saša Božić

U zagrebačkoj Tvornici kulture u petak navečer dodijeljene su nagrade publike portala Teatar.hr, koji je proslavio 15 godina postojanja. Večer su obilježili Senka Bulić i njeni suradnici, čije je kazalište Hotel Bulić proglašeno najboljim neovisnim teatrom, predstava "Dream of life" najboljom predstavom, a umalo je nagrađen i Ivica Buljan, kojem je titulu redatelja godine s minimalnom prednošću preoteo Saša Božić. Uz ovacije osobom godine proglašena je pokojna Ana Karić, najboljom izvođačicom prvakinja Baleta HNK u Zagrebu Edina Pličanić, a izvođačem godine Gavellin Ozren Grabarić.

Nagradu za najbolji novi dramski tekst osvojile su "Žene u crvenom" Davora Špišića, skandalom godine proglašeno je izdvajanje od samo 0,49% državnog proračuna za kulturu, a najprecjenjenijom produkcijom "Aida" Splitskog ljeta. Uvedena je i jedna regionalna kategorija za festival godine, u kojoj je slavio beogradski BITEF. Za laureate u deset kategorija i dva kruga glasanja pristigao je, tvrde organizatori, čak 80.761 glas, dvostruko više nego lani. 

>> Nagrada publike dokazuje da publika želi čega u zemlji nema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije