Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Gavran u dvorani Lisinski

Savršeni muškarac očito ne postoji, baš kao niti savršeni muški android

VL
Autor
Denis Derk
02.10.2020.
u 10:20

Izvedbom atraktivne komedije "Savršeni partner" u maloj dvorani Lisinski počela je nova sezona Teatra Gavran

 Publika je 1. listopada ušla u dvoranu Vatroslava Lisinskog. Teatar Gavran otvorio je novu koronsku kazališnu sezonu izvedbom dinamične komedije „Savršeni partner" i to u maloj dvorani Lisinskog, u kojoj već godinama izvodi svoje zagrebačke predstave. Velika dvorana još je uvijek zatvorena za publiku zbog oštećenja u potresu.

Nova komedija najizvođenijeg hrvatskog dramskog autora premijerno je izvedena u lipnju u Zagrebu u Centru za kulturu i informacije Maksimir u režiji Slađane Kilibarde. U predstavi nastupaju Lana Gojak Bajt, Sven Jakir i Kristina Krepela koje je redateljica odlično razigrala.

Posebno se potrudio energični Sven Jakir, u ulozi metaforičkog savršenog muškarca kojeg je konstruirala ambiciozna znanstvenica Barbara (u uvjerljivoj interpretaciji Kristine Krepele), ali i bibliotekara Filipa koji ne može niti financijski, niti energetski parirati svojoj dominantnijoj partnerici Tini, uspješnoj trendovskoj menadžerici koju opušteno glumi Lana Gojak Bajt. 

 

Sven Jakir brijira napose u ulozi poslušnog i savršenog androida, koji ipak ne može slijediti sve Tinine zahtjeve i prohtjeve, pa se ona u konačnici vraća muškarcima od krvi i mesa. Savršeni partner očito ne postoji, baš kao niti savršeni muški android.

 

Za uspjeh ove životne predstave zaslužni su i asistent redateljice Lovro Krsnik, dramaturginja Dina Vukelić, scenografkinja Valentina Crnković, kostimografkinja Hana Letica, oblkovatelj svjetla Mario Vnučec, oblikovatelj tona Neven Zebić i Tamara Savićević koja potpisuje itekako prisutan scenski pokret. 

Izvedbom "Savršenog partnera" koji nudi gotovo dva sata dobre i poučne, ali nenametljive zabave Teatar Gavran otvorio je jesenju reviju u dvorani Lisinski. Tako će publika tokom listopada i studenoga vidjeti još Gavranove komedije "Pivo", „Sladoled", „Sve o ženama",  „Sve o muškarcima" i „Hotel Babilon".

 

Teatar Gavran priprema i brojna inozemna gostovanja, pa će s predstavom „Pivo" nastupiti u Mariboru i Trstu, sa „Sve o muškarcima" u Mostaru, Augsburgu i Beču, a s „Hotelom Babilon" u Beogradu.

Krajem siječnja 2021. Teatar Gavran će u maloj dvorani Lisinski praizvesti najnoviju komediju Mire Gavrana „Na kavici u podne" u njegovoj režiji. U toj predstavi će ulogu majke i sina interpretirati Mladena Gavran i Jakov Gavran. Pokusi za ovu neobičnu obiteljsku predstavu otpočeli su prije tri tjedna u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

U travnju će Teatar Gavran u suradnji sa Urania - prostorom kreacije pokrenuti Zagrebački festival monodrame dok će sezonu zaključiti u prvoj polovici srpnja sedmodnevnom ljetnom revijom svojih predstava na otvorenoj sceni.

Dječja scena Teatra Gavran počinje novu kazališnu sezonu 25. rujna izvedbom predstave  „Mudra sova i lukava lisica" u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici. Uz spomenutu predstavu u novoj sezoni će izvoditi i poznate uspješnice „Doktor od životinjica", te  blagdansku predstavu „Bjelobradi nosi darove".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije