Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KINIMA

Režiran poetski dan u životu Nicka Cavea

20000 dan na Zemlji
03.11.2014.
u 12:02

"20.000 dana na Zemlji" pomalo je pretenciozan, no zanimljiv je poetski put u mistiku jednog od najvećih i (darkerski) najstrasnijih glazbenika današnjice.

„20.000 dana na Zemlji“ neobična je smjesa dokumentarca i osmišljenih scena koje prikazuju glazbenika Nicka Cavea tijekom jednog (očito nimalo običnog) dana u životu – navodno, dvadesettisućitog. U tom danu, započetom buđenjem u raskošnom domu na obali nedaleko od Brightona, Cave razgovara sa psihijatrom, ima probu s bendom, susreće neke važne osobe u svom životu, odlazi u arhiv u kojem se čuvaju slike i predmeti iz njegova života i završava ga velikim koncertom.

Iako je prilično naštiman (za jedan dokumentarac), film iznenađujuće dobro funkcionira. Nije to nikakav ulaz u Caveovu intimu. Nema u tom filmu zbližavanja s glavnim junakom: Cave je suzdržana, naoko i hladna osoba, i takav ostaje do kraja filma. No, jasniji je proces Caveova današnjeg rada, gotovo apotekarski odmjerenog, dok neke od zanimljivijih epizoda iz njegova života saznajemo kroz razgovor u arhivi ili „snolikim“ razgovorima s Kylie Minogue i Blixom Bargeldom koji prvi put nakon deset godina otkriva razloge odlaska iz Bad Seedsa.

Film je pomalo pretenciozan, no zanimljiv je poetski put u mistiku jednog od najvećih i (darkerski) najstrasnijih glazbenika današnjice.

Ocjena: 4/5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije