Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJEN PROGRAM

Pulski filmski festival otvorit će Vrdoljakov “General”

Damir Spehar/PIXSELL
16.05.2019.
u 13:32

Pula Film Festival održat će se od 13. do 21. srpnja, a njegovo 66. izdanje bit će u znaku biografija povijesnih ličnosti o kojima su snimljeni igrani filmovi. U hrvatskome programu natjecat će se 14 filmskih naslova.

Na konferenciji za novinare u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu umjetnički ravnatelj PFF-a Zlatko Vidačković izvijestio je kako je od ukupno 14 filmova u konkurenciji PFF-a, osam u konkurenciji Hrvatskoga filma, a šest u programu Manjinskih koprodukcija.

 

U konkurenciji hrvatskoga filma osam je naslova: “General” Antuna Vrdoljaka, kojim će festival biti i otvoren, “Dnevnik Diane Budisavljević” redateljice Dane Budisavljević, “Dopunska nastava” u režiji Ivana Gorana Viteza, “Koja je ovo država” u režiji Vinka Brešana, “Moj dida je pao s Marsa” Dražena Žarkovića i Marine Škop, “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” u režiji Predraga Ličine, “F20” Arsena Antona Ostojića i “Sam samcat” Bobe Jelčića. Natjecateljski program manjinskih koprodukcija čine pak “Šavovi” Miroslava Terzića, “Izbrisana” Mihe Mazzin, “Reži” Koste Đorđevića, “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” Teone Strugar Mitevske, “Teret” Ognjena Glavonića i “Rafael” Bena Sombogaarta.

Vidačković je napomenuo da će u pulskoj Areni od 14 filmova u konkurenciji biti prikazano njih sedam, a ravnateljica PFF-a Gordana Restović podsjetila je da se za sudjelovanje na 66. Pulskom filmskom festivalu prijavilo više od 130 filmova što, istaknula je, svjedoči o visokom interesu autora da svoje filmove predstave upravo u Puli.

– Prijedlog selektiranih naslova potvrđen je na jučerašnjoj sjednici Festivalskoga vijeća i vjerujem da će novine u programskoj koncepciji i mjestu prikazivanja biti dobro prihvaćene od publike – rekla je Restović.

Na zatvaranju PFF-a bit će prikazan dokumentarni film o Oliveru Dragojeviću koji su režirali Branko Drakulić i Lea Dekleva te snimka koncerta “Oliverovih 70” iz zagrebačke Arene što je, istaknuo je Vidačković, posebno iznenađenje.

Hrvatski filmovi izvan konkurencije bit će predstavljeni idući tjedan, a Međunarodni program i ostali programi u lipnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije