Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIDSUMMER SCENE FESTIVAL

Prvi puta u Hrvatskoj Hamleta će igrati žena

hamlet, MIDSUMMER SCENE FESTIVAL
Foto: PR FOTO
12.04.2016.
u 21:04

Jedinstveni kazališni festival Midsummer Scene koji se održava na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac u sezoni 2016. predstavlja glasovitu Shakespearovu tragediju Hamlet u režiji Helen Tennison

Jedinstveni kazališni festival Midsummer Scene koji se održava na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac u sezoni 2016. predstavlja glasovitu Shakespeareovu tragediju Hamlet u režiji Helen Tennison. Festival je  pokrenut 2014. godine kada se obilježavala 450. obljetnica autorovog rođenja, dok se treće festivalsko izdanje ponovno dotiče Shakespearea, ovoga puta 400. obljetnice dramatičarove smrti.

Veliku obljetnicu obilježit će jednim od Shakespeareovih najvećih djela, a glavnu ulogu nosi glumica Helen Millar koja je prošle godine na Lovrijencu utjelovila ulogu Olivije u Na Tri kralja. 

Ovogodišnji Hamlet na Lovrijencu tako propituje život kroz drukčiju, žensku, prizmu i priprema se posebno za Lovrijenac,  a najvažnija je činjenica da će ovoga ljeta Hamleta u Hrvatskoj prvi put na jednoj velikoj pozornici zaigrati glumica.

I ove godine se nastavlja uspješna suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će održati koncert pod zvijezdama na Lovrijencu 28. lipnja u sklopu festivala. Započinje i nova suradnja s Domom Marina Držića kroz posebni performance glumačkog ansambla Midsummer Scene.

Komentara 1

Avatar tnin
tnin
21:43 12.04.2016.

U Hrvatskoj se je uvijek glumilo na pretstavama i igralo razne igre, no ovdje doista netko ne shvaća što se igra a što glumi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije