Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramsko-plesna predstava

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD vodi vas na "Plažu"

Luka Dubroja
16.09.2021.
u 14:48

Predstava kolektiva Škvadra i redatelja Aleksandra Švabića i  Damira Klemenića, premijeru će doživjeti 22. rujna.

Prva ovogodišnja premijera u Teatru &TD je dramsko-plesna predstava Plaža, redatelja Aleksandra Švabića i  Damira Klemenića. Riječ je o koprodukciji UO Škvadra i Teatra &TD, a izvode ju plesni kolektiv ŠKVADRA i glumica Nataša Kopeč. Premijera je zakazana za 22. rujna u Velikoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom. Reprizna izvedba je 23. rujna.

"Ne postoji značenje izvan onoga čemu mi dajemo smisao. U ideji, odlazak na plažu prihvaćen je kao prostor i vrijeme u kojem se opuštamo u vlastitoj intimi, polumeditativnom stanju, u poluprirodnom ambijentu. Takvi momenti lucidnosti rijetki su i kratki, češće ih zamjenjuju prizori s mnoštvom ljudi, s istim ciljem. Predah i odmor. Ubrzo prostor plaže postaje vrtlog buke, želja, rituala i navika kojih je i sam dio. Postaje prostor izlaganja i procjenjivanja, osude i fascinacije. Gužva pojedinaca koji se nemirno bore svatko za svoj mir. I tako nešto što je u ideji trebalo biti opuštajuće postaje tjeskobno i napeto. Pa šta?!

Plaža rastvara, uvećava, pikselizira događaje koji se odvijaju na lokaciji stvarne plaže i daje im priliku da postanu dramske situacije, koreografije. Plažu nazivamo društvenom intimom, mjestom postavljanja socijalnih normi i društvenog konsenzusa u čemu otkrivamo mogućnost da svaki detalj postane prilika za plesno-dramsko oblikovanje" stoji u najavi. 

Koncept, ideja i režija djelo su Aleksandra Švabića i Damira Klemenića, a za scenski pokret zaslužan je također Damir Klemenić. 

Izvođači i koautori su Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Margareta Firinger, Šimun Stankov, Marta Habulin, Una Štalcar-Furač, Nataša Kopeč. Autor glazbe je Ruaraidh Osborne, a kostima Mia Popovska i David Morhan. Producentica je Una Štalcar-Furač, a predstava je nastala u koprodukciji UO Škvadra i Teatar &TD.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije