Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras u Exitu

Prmijera drame "Konstelacije"

Foto: arhiva Exit
16.11.2018.
u 14:05

U koprodukciji Osječkog ljeta kulture 2018. i Teatar Exit nastala je predstava "Konstalacije", čija je zagrebačka premijera (nakon prošloljetne u Osijeku) zakazana na petak, 16. studenoga u Teatru Exit.  Dramu Nicka Paynea režirala je Aida Bukvić, a glume:  Olga Pakalović i Vladimir Posavec-Tušek.

Ova romantična drama počinje bezazlenim susretom muškarca i žene, nakon kojeg slijedi ljubav koja ruši granice svijeta za koji mislimo da postoji - za koji mislimo da je stvaran, da je jedini. Piča je to o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje s naizgled beskonačnim mogućnostima, ali…

On je običan dečko koji za život zarađuje kao pčelar. Na jednoj roštiljadi upoznaje Nju - toplu, inteligentnu i duhovitu ženu koja radi na fakultetu, na polju kvantne kozmologije. Kroz razgovor, ona mu pojašnjava kako je teorija relativnosti, koja ''pokriva'' sunce, mjesec i zvijezde, u suprotnosti s kvantnom mehanikom koja se bavi molekulama, subatomskim česticama i atomima. Nusprodukt tih, naočigled suprotstavljenih teorija, jest to da kao dio multisvemira, možemo bilo gdje, u bilo kojem trenutku, ''postojati'' istovremeno. Nick Payne tu teoriju prikazuje u akciji – kroz zanimljiv, posredan dijalog – stavljajući pred glumce nezavidno zahtjevan zadatak da kroz nizove kratkih scena igraju tu istovremenost. Ovaj komad je zbilja jedno začuđujuće emocionalno putovanje koje istražuje granice slobodne volje, ali i velike uloge koje slučajnost igra u našim životima.

Drama "Constellations" premijerno je izvedena u Royal Court Theatre u Londonu 2012., a iste je godine proglašena najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awards. Tim je Nick Payne  postao najmlađi dobitnik u povijesti ove nagrade.

Nakon večerašnje premijere, sliejdi i izvedba 17. studenog ( u 20 sati). Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i na www.ulaznice.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije