Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA

"Priča o kotaču" zadnji put ove sezone u Maloj sceni

KOTAČ
ARHIVA
19.05.2010.
u 10:02

Mala scena ovaj vikend će, radi velikog interesa publike, odigrati još šest izvedbi predstave za najmlađe "Priča o kotaču".

Mala scena ovaj vikend će, radi velikog interesa publike, odigrati još šest izvedbi predstave za najmlađe "Priča o kotaču", koje su ujedno i zadnje ovosezonske predstave za građanstvo u Maloj sceni. Autor i redatelj "Priče o kotaču" je Ivica Šimić, a glumi Vitomira Lončar. Predstava je na rasporedu u petak 21. svibnja u 17 i 18.30 te u subotu 22. svibnja u 10, 11.30, 17 i 18.30.

Predstave za djecu od 0 do 5 godina već su godinama hit u zapadnoeuropskom kazalištu, i ne samo za mladu publiku, jer one probijaju granice konvencionalnog kazališta i istražuju dosad nepoznate mogućnosti kazališne komunikacije.

Ivica Šimić prvu je takvu predstavu, "Priču o oblaku", postavio 2002., a godinu poslije i "Priču o kotaču". U početku su predstave igrale isključivo po dječjim vrtićima, no zahvaljujući velikom interesu roditelja, unazad dvije sezone mogu se vikendom pogledati i u Maloj sceni. U ožujku ove godine popularna je trilogija za najmlađe zaokružena "Pričom o svjetlu".

Ovakav tip predstava igra samo u Maloj sceni, a radi se o posebnom konceptu predstave posebno prilagođenom najmlađem uzrastu. Svaku izvedbu u Maloj sceni gleda samo 40 gledatelja (zajedno s djecom!) koji sjede na jastučićima, malim stolcima, bliski glumcu i onome što se događa na pozornici.

"Ja sam u to sumnjala dok nisam vidjela oduševljenje jednogodišnjaka koji su upijali priče o oblaku, kotaču....Ostala sam ugodno iznenađena. Jednogodišnjaci su prva i najdivnija publika - ne govore riječima, ali govore osmijehom i zato bravo, Mala Sceno!", napisala je jedna mama na Facebooku.

Predstava traje 35 minuta, a cijena ulaznice je 35 kuna po osobi. Ulaznice se mogu rezervirati na www.mala-scena.hr i telefonski na 01/468 3352.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije