Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalni dočeci

Premijera u Komediji; HNK Zagreb izvodi “La Boheme”

mužek tomislav
arhivska fotografija
30.12.2009.
u 16:54

Kao i svake godine u Beču se organizira već tradicionalni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, a ovoga će puta njome ravnati dirigent svjetskog ugleda maestro Georges Pretre (85).

Kao i svake godine u Beču se organizira već tradicionalni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, a ovoga će puta njome ravnati, po drugi put u svojoj karijeri, francuski dirigent svjetskog ugleda maestro Georges Pretre (85).

Cijelokupni program prenosit će se 1. siječnja 2010. prijepodne iz zlatne dvorane bečkog Musikvereina u mnoge domove diljem svijeta, a pratit će ga 50 milijuna gledatelja iz 72 zemlje. Na ovogodišnjem će koncertu, kao gost austrijskog predsjednika Heinza Fischera, biti njegov hrvatski kolega u odlasku, predsjednik RH Stjepan Mesić.

U Zagrebu, pak, nema previše kulturnih događanja na Silvestrovo, no kazalište Komedija organizira također već tradicionalni doček. Ovoga će puta publika staru godinu ispratiti uz svečanu premijeru operete Jacquesa Offenbacha "Lijepa Helena", pod ravnanjem Krešimira Batinića i u režiji Dore Ruždjak-Podolski, a svoja će vrata na Silvestrovo otvoriti i HNK gdje će se izvoditi opera “La Bohème” Giacoma Puccinija čija je premijera bila prije desetak dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije