Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književno događanje

Predstavljanje knjige Nikice Gilića u splitskom Quasimodu

Jurica Pavičić
arhiva VL
19.05.2011.
u 14:15

Nikola Gilić predstavit će svoj novi udžbenik u splitskom klubu Quasimodo. Uz autora, o knjizi govore Jurica Pavičić i Rajko Petković

U splitskom klubu Quasimodo u ponedjeljak, 23. svibnja, bit će predstavljena knjiga Nikice Gilića „Uvod u povijest hrvatskog igranog filma“. O knjizi će uz autora govoriti dvojica filmologa - Jurica Pavičić i Rajko Petković.

Nikica Gilić, predstojnik katedre za filmologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zamislio je knjigu kao udžbenik za studente Filozofskog, Učiteljskog i srodnih fakulteta te kao svojevrstan vodič kroz povijest igranog filma za sve ljubitelje sedme umjetnosti. Knjiga predstavlja sintezu višegodišnjeg proučavanja hrvatskog igranog filma, a naglašava karakteristike stilističkih značajki, odnosno razvojne linije, kao i mehanizme stvaranja umjetničke vrijednosti i njezina kritičkog prosuđivanja. 

Osim razgovora o knjizi i hrvatskom filmu općenito, publiku u tijeku večeri očekuju i projekcije. Najsretniji posjetitelj/ica dobit će knjigu na dar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije