Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade ZeKaeMu

Potpuni trijumf predstave "Moj sin samo malo sporije hoda"

nagrade dana satire
daniel kasap/pixsell
17.06.2012.
u 13:38

Predstava Zagrebačkog kazališta mladih "Moj sin samo malo sporije hoda" osvojila je najvažnije nagrade na netom završenim 36. Danima satire u Kerempuhu. Riječ je o suvremenom tekstu Ivora Martinića.

Predstava “Moj sin samo malo sporije hoda” pobjednik je 36. Dana satire Fadil Hadžić koji su u subotu završili u Satiričkom kazalištu Kerempuh. Predstava zagrebačkog kazališta mladih osvojila je Zlatni smijeh, veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelinu, Janusz Kica osvojio je Zlatni smijeh za režiju, a Ivor Martinić Zlatni smijeh za najbolji tekst. A to je tek polovica liste od šest nagrada za istu predtavu. Ksenija Marinković nagrađena je za glavnu žensku ulogu, Doris Šarić Kukuljica dobila je Nagradu “Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, a Krešimir Mikić jednu pod pet ravnopravnih glumačkih nagrada. Ostale četiri osvojili su: Jelena Miholjević i Dijana Vidušin za uloge u predstavu “Prolazi sve” Dramskog kazališta Gavella, Mario Mirković za “Krletku”, te Olivera Baljak za ulogu Depresije u prestavi “Dabog da te majka rodila” Hrvatske drame HNK-a Rijeka.

Zlatni smijeh “Mladen Crnobrnja Gumbek” glavnu nagradu za mušku ulogu osvojio je Rakan Rushaidat za maestralnu monodramu “Ja, Tata!” Teatra Exit, a nagradu “Sabrija Biser” za mladog glumca Filip Križan za ulogu u “Prolazi sve”. Žiri, koji je ove godine radio u sastavu Dora Ruždjak Podolski, redateljic, Vili Matula, glumac i Bojana Radović, urednica kulture Večernjeg lista dodijelio je i tri posebna priznanja. Dobili su ih Irma Omerzo za koreografiji u predstavi “Prolazi sve”, Olja Lozica za teatrarski eksperiment u predstavi “Prasac koji gleda u sunce” dubrovačkog Teatra Marin Držić, a za hrabro preispitivanje identiteta predstava Olivera Frljića “Pismo iz 1920.” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i sarajevskog festivala Mess-a. Ovogodišnje Dane satire, koji od sada nose ime svog osnovača Fadila Hadžića zatvorila je, izvan konkurencije, predstava “U isto vrijeme na starom mjestu” Scene Gorica. Pamtit ćemo ih po gorkom humoru kojima su bili prožeti, i teškim temama kojima su se bavili; smijehu kroz suze koji tako dobro odražava vrijeme u kojem su ove predstave nastale i osvojile publiku.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije