Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Posljednji Eurokaz dovodi najuglednije stare goste

'AKRAM3_nnn_kul_140613'
''
14.06.2013.
u 21:00

Festival otvara "O konceptu lica Sina Božjeg" redatelja Romea Castelluccija i proslavljene skupine Societas Raffaello Sanzio, koja je svoj prvi nastup izvan Italije imala upravo na Eurokazu 1989. godine.

U Zagrebu će se od 26. lipnja do 3. srpnja održati 27. i ujedno posljednji Eurokaz, festival novog kazališta koji nam je od 1987. godine dovodio najsvježije, najhrabrije i najradikalnije izvedbene umjetnike sa svih nastanjenih kontinenata. Prvi se, podsjetimo, održao kao dio zagrebačke Univerzijade, a u idućim desetljećima predstavio nam je Needcompany, La Fura dels Baus, Goat Island, Forced Entertainment, Gob Squad i niz drugih velikih kazališnih zvijezda, nerijetko na njihovim samim počecima.

Sad kad je osnivačica i direktorica festivala Gordana Vnuk odlučila, baš u trenutku ulaska u Europsku uniju, dokinuti Eurokaz u svojem festivalskom obliku i pretvoriti ga u cjelogodišnju kazališnu produkciju, program 27. Eurokaza svojevrsno je \"svođenje računa\", predstavljanje najboljih gostiju iz prošlosti, ali i one Eurokazove djece koja tek moraju \"narasti\".

Festival otvara \"O konceptu lica Sina Božjeg\" redatelja Romea Castelluccija i proslavljene skupine Societas Raffaello Sanzio, koja je svoj prvi nastup izvan Italije imala upravo na Eurokazu 1989. godine.

Slijede inovativni afrički koreograf Faustin Linyekula s predstavom \"Drums and Digging\" i radikalna španjolska autorica Angélica Liddell s predstavom \"Ping Pang Qiu\", a nove projekte predstavljaju i regionalne zvijezde Dragan Živadinov, skupina Via Negativa, Dalibor Martinis (čija će izvedba obilježiti ulazak u EU) te neizbježni Branko Brezovec.

Festival zatvara kompanija Akrama Khana, jednog od najvećih koreografa svijeta, velikom ansambl predstavom iTMOi (in the mind of igor) 3. srpnja u HNK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije