Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni VUK

Počinju jubilarne 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Foto: Facebook
08.09.2020.
u 14:42

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK, ove se godine održavaju u ranijem terminu od 11. do 13. rujna.

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK, ove se godine održavaju u ranijem terminu od 11. do 13. rujna. Osim termina, novost je i lokacija besplatnih radionica i koncerata koji iz prostora Glazbene škole Alberta Štrige sele na otvoreno - u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

„VUK je festival koji nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata nudi besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice te stručna predavanja. Za jubilarnu obljetnicu osvježili smo VUK identitet i otvorili Instagram profil. Ovogodišnji udaraljkaški festival u petak 11. rujna, otvaramo Koncertom učenika iz glazbenih škola u Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima. Subotnji program započinjemo bubnjarskom radionicom 'Od jazza do elektronike' pod vodstvom Janka Novoselića, a središnji događaj je večernji koncert 'Triple Win' udaraljkaškog tria Sudar Beat iz Samobora, nakon kojeg slijedi slavljenički afterparty uz DJ-a Barilikuma. U nedjelju ujutro na rasporedu je radionica Krešimira Oreškog pod nazivom 'Djembe - kralj afričkih bubnjeva', a koncertom 'Udaraljke u kazalištu' udaraljkaša Dominika Šabića 13. rujna zatvaramo ovogodišnji VUK. Također, za vrijeme festivala u Atriju Likovne galerije moći će se razgledati izložba o važnosti fotografije u tiskanim medijima u organizaciji Ureda za fotografiju iz Zagreba.“, izjavio je organizator VUK-a Josip Konfic.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske izvodeći klasični i popularan udaraljkaški repertoar.

Cilj jubilarnog 10. izdanja jest približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program. Iako na otvorenom, VUK se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Koncerti će se održati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, a radionice u dvorištu Galerije K2 u samom centru grada. U slučaju kiše koncerti sele u Koncertnu dvoranu Glazbene škole, a radionice u Udaraljkašku sobu. Organizatori Večeri udaraljkaša su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije