Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Pionir new age glazbe u petak u Ljubljani

06. studenoga 2008. u 17:43 3 prikaza

Pionir elektronske i ambijentalne new age glazbe, francuski skladatelj, izvođač i producent Jean Michel Jarre, poznat po masovnim koncertima na otvorenom na kojima je za (više)milijunski auditorij na “važnim” lokacijama poput Eiffela, egipatskih piramida ili Zabranjenog grada upriličio spektakle s laserima i vatrometima - u petak će u maloj dvorani ljubljanskog Tivolija održati “intimniji” koncert u sklopu turneje u povodu 30. obljetnice izlaska kultnog albuma iz 1976. Equinoxe.

Vlasnik više Guinnessovih rekorda po najbrojnijoj publici, Jarre će sve kompozicije s Equinoxea, uz pomoć još trojice glazbenika, izvesti na izvornim, danas zaboravljenim elektroničkim instrumentima iz doba izlaska albuma.

Vizionarski dizajniran, omot albuma javnost je za globalne ekološke probleme senzibilizirao mnogo prije nego što je pitanje ugroženosti ekosustava postalo ravnopravno političkim i drugim temama, zbog čega je glazbenik “zaradio” i titulu svojevrsnog pionira ekološkog pokreta.

Koncert muzičara koji je “utro put” današnjoj generaciji elektronskih glazbenika počinje u 20 sati, a ulaznice se - po cijeni od 46,50 eura (oko 320 kuna) - mogu nabaviti na portalu www.eventim.hr ili u poslovnicama Eventima.

(A. K.)

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.